„Mindig van kiért imádkozni.”

„Mindig van kiért imádkozni.”

 

Vejkey Imre, a KDNP országgyűlési képviselője, a parlamenti imacsoport vezetője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt az ima fontosságáról, erejéről, valamint a káros világtendenciákról.

 

 

A politikus, mint az imacsoport vezetője, elmondta, a képviselők és természetesen munkatársaik is, imádkoznak a világban az összes emberért, Magyarországért és természetesen a képviselőkért is. Nem válogatunk, jegyezte meg, mindig van kiért imádkozni. Az ima ereje kapcsán a politikus Ferenc pápa gondolataira is reagált, aki nemrégiben egy beszélgetésen azt mondta az orosz-ukrán háború kapcsán, hogy bár igyekszik mindent megtenni a béke érdekében, de úgy látszik, az ima néha kevés. Vejkey Imre szerint a szentatyának teljesen igaza van, de azt is tudni kell, ahogy az a Bibliában is szerepel, az őszinte ima, annak ereje, képes a csodákra.

A politikus beszélt az abortusz problémájáról. Mint elmondta, a magyar kormány azon dolgozik, hogy jóval kevesebb abortusz legyen, szerencsére 2010 óta radikálisan csökkent azoknak a száma, akik ezt igénybe akarták venni. Azt is megjegyezte, az Alaptörvény azt mondja ki, az élet a fogantatással kezdődik, ez azt is jelenti a hétköznapokban, hogy az élet védelme a legfontosabb, valamint azt is, hogy vallásos ember számára egyértelmű, az életről nem mi, emberek döntünk. De az is igaz sajnos, hogy a világtendencia másként alakul, nem mindenhol igyekeznek védeni a születendő gyermeket, sőt van olyan európai jelenség is, mely szerint az állati magzatok nagyobb védelmet kapnak, mint az emberiek. Vejkey Imre szerint vannak ennél még rettenetesebb esetek is. Információi szerint, és erről több nemzetközi fórumon is beszélt, vannak olyan kozmetikai világcégek, amelyek nem csak a méhlepényt, hanem az abortusz során elpusztított magzatokat is felhasználják termékeikhez.

A képviselő megjegyezte, más pontokon is érezhető a világtendencia szomorú alakulása. A magyar Alaptörvény azt is kimondja, hogy az apa férfi, az anya nő, és ez a mondat is nagyon sok támadást kapott. De szerencsére, Magyarországon nem történhet meg olyan, mint legutóbb a finneknél. Mint elmondta, a múlt héten fogadta Finnország volt belügyminiszterét, egy kereszténydemokrata politikust, akit nemrégiben több mint tíz órán keresztül hallgatta ki a rendőrség, majd bíróság elé idézték. Szerencsére első fokon megnyerte a pert. Mindez azért folyt ellene, mert idézett a Bibliából, hogy az Isten férfinak és nőnek teremtette az embert. Vejkey Imre szerint abszurdum volt a vizsgálat, ami azt szerette volna bebizonyítani, hogy a finn politikus ezzel a mondattal gyűlöletbeszédet követett el. Az is kiderült, jegyezte meg, vannak olyan gondolatok Európában, amelyek a gyűlöletbeszédet terrorcselekménynek minősítenék. Ez nagyon jó dolog, de mi van akkor, ha úgy döntenek, hogy a Bibliában leírtak valósítsák meg ezt. Ez több mint képtelenség.

A politikus a hazai helyzetről elmondta, itthon is természetesen érződik a gazdasági válság, valóban vannak több ágazatban bérfeszültségek, ezek megoldásán dolgozik a kormány. De látni kell azt is, hogy mindezek nem történtek volna meg, ha Magyarország permanens fejlődése nem áll meg a második világháborúval és az azt követő szocializmussal. Igaz ugyan, hogy a rendszerváltás után változott a helyzet, de sajnos voltak olyan kormányok, amelyek nem az emberek érdekeit szolgálták. Szerencsére az immár negyedjére megválasztott Orbán Viktor vezette kormányok minden igyekezetükkel azon vannak, hogy az emberek sorsa valóban jobbra forduljon. Ehhez szükség van természetesen az egyházakra is, sőt a jövőt tekintve az egyházi oktatásra is. Nagyon fontos, hogy egyre több egyházi iskola van. A sikeres működéshez szükség van természetesen az államra és az egyházakra egyaránt.