Pont azok nem védik Európában a zsidó-keresztény kultúrát, akiknek ez a feladata lenne

Pont azok nem védik Európában a zsidó-keresztény kultúrát, akiknek ez a feladata lenne

?si=CdwmH6cqtPga8PtM

 

Szalay-Bobrovniczky Vince, a miniszterelnökség társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a Heti TV Pirkadat című műsorában beszélt többek között Izrael nemzetközi helyzetéről.

 

A politikus elsőként a civil szervezetekről beszélt. Mint elmondta, a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) teljesen rendben működik. A szervezetek a tavaly elnyert forrásokat idén használják fel a programjaikra. Ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy a jövő évi pálázatok meghirdetésére legkésőbb 2025 elején fog sor kerülni. Ennek elsősorban az az oka, hogy az ország költségvetését idén kivételesen az év végén fogják elfogadni.

               Az államtitkár fontosnak tartotta elmondani a kormány véleményét Izrael nemzetközi helyzetéről. Mint megjegyezte, egyrészt nagy öröm az, hogy az elmúlt időszakban több izraeli kormánytag is látogatást tett Magyarországon. Minden ilyen találkozón elhangzott, hogy Európában szinte egyedül csak a magyar kormány az, amelyik kiáll Izrael mellett. Mindez örömteli, tette hozzá a politikus, ugyanakkor az komoly probléma, hogy az uniós vezetők és nagyon sok tagállam vezető politikusa nem ismeri fel, hogy miért is kell támogatni Izraelt, nem látják be ennek következményeit. Ki lehet jelenteni, pont azok nem védik Európában a zsidó-keresztény kultúrát, akiknek ez a feladata lenne. Ugyanilyen elkeserítő a helyzet az ENSZ-ben is, ezt a legutóbbi Izraellel kapcsolatos szavazás is megmutatta. Érthetetlen az is, emelte ki az államtitkár, miért ismer el közel 150 ország egy olyan államot, amelynek nincsenek földrajzi határai. Szalay-Bobrovniczky Vince szerint az Európában most megalakuló patrióta szövetség az, amelyik egyrészt nem szeretne Egyesült Európát, másrészt a nemzeti érdekeket helyezi előtérbe, harmadrészt pedig pont a zsidó-keresztény kultúrát védelmezi, már azzal is, hogy igenis Izrael mellett áll ki.

               Végezetül az államtitkár megjegyezte, a Holokauszt 80. megemlékezések is zajlanak, a kormány által biztosított forrásokat a pályázók a kijelölt célokra használják fel, így méltó módon sikerül megemlékezni erről a történelmi tragédiáról.