„A lelkek is sérülnek”- Jakab István, az országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke a Heti TV Pirkadat című műsorában beszélt a háborúk okozta sebekről és az európai felelősségről.

A lelkek is sérülnek

?si=zHfy_k6WtYPKM7XL

Jakab István, az országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke a Heti TV Pirkadat című műsorában beszélt a háborúk okozta sebekről és az európai felelősségről.

 

 

A politikus emlékeztetett az április 16-án, a holokauszt magyarországi emléknapján a parlamentben elmondott beszédére. Mint hozzátette, a jelenlévők szinte mindegyike párhuzamot vont a 21. századi háborúkkal kapcsolatban. A képviselő szerint nagyon  kell figyelni a mai korra is, a szomszédban dúló  háborúra, ahol már százezrek haltak  meg, rengetegen megsérültek, és hihetetlen károk keletkeztek. Ebből a szomorú felsorolásból ki szokták sajnos hagyni a lelki sérüléseket. Nagyon nehéz belegondolni abba, hogy egy, a frontról visszatérő katona fejében, lelkében milyen iszonyatos nyomokat hagy a háború. Jakab István határozottan kijelentette, ennek az egésznek véget kell vetni, ahogy ezt a magyar kormány már az elejétől fogva hangoztatja. Hozzátette azt is, nekünk nem az a dolgunk, hogy meghatározzuk, mi történjék a tárgyalóasztalnál, nekünk az  a dolgunk, hogy azt hangoztassuk, a feleknek le kell ülniük. Ám sajnos azonban az látszik, hogy a nagyhatalmak egyelőre pont a háború folytatásában érdekeltek valamilyen még nem ismert szándék alapján.

A politikus azt is megjegyezte, a világban zajló háborúknak, így Izrael küzdelmének is vannak olyan negatív hatásai, amit nem lehet megérteni. Példaként hozta fel azokat a tüntetéseket, egyre veszélyesebb megmozdulásokat, amelyek az amerikai egyetemeken történnek. Diákokat üldöznek származásuk, vallásuk miatt, vallási jelképeket gyaláznak, megtapossák az izraeli zászlót, és még lehetne folytatni a sort. A képviselő szerint nem látható érdekek mozgatják ezeket az egyre agresszívabbá váló hangoskodókat. Az okokat bizony elemezni kellene. Izraelről külön beszélt Jakab István, megjegyezve, Magyarország azon kevesek közé tartozik, aki igazán kiáll a zsidó állam mellett, hogy megvédje saját polgárait. A világszervezetek és Európa sajnos hallgat. Mindegyik háborúban a lelkek is sérülnek.

Jakab István külön is kitért az európai felelősségre az agrárium kapcsán. Mint kijelentette, az Európai Unió különböző szabályozásokkal elárulta saját polgárait, a gazdákat. Egész egyszerűen lehetetlen helyzetbe hozta őket, az élelmiszertermelést, az élelmiszerbiztonságot. A segítségnyújtás címén ellenőrizetlen minőségű élelmiszerek árasztják el Európát, miközben a tagállamokban tevékenykedő gazdák elé mondvacsinált környezetvédelmi és más akadályokat emelnek. A képviselő hozzátette, a megoldás érdekében tudni kell választani június 9-én.