Ha összefogás van, akkor béke is van

Ha összefogás van, akkor béke is van

?si=J6l0Wb4DIQrNc5kP

Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke, országgyűlési képviselő, rezsivédelmi biztos a Heti TV Pirkadat című műsorában beszélt többek között a Kozma István Birkózó Akadémiáról és a március 15-i megemlékezésekről.

 

A politikus elmondta, az általa alapított, Csepelen működő Kozma István Birkózó Akadémia egyre sikeresebb, több száz fiatal magyar sportoló számára nyújt komoly lehetőségeket. Nem csak itthon ismerik el a hazai szakemberek tevékenységét, hanem külföldön is. Két példát is felhozott a képviselő, egyrészt a hazánkba látogató mongol sportminiszter kérésére egy előre nem egyeztetett látogatást szerveztek az akadémiára, ahol több, mint másfél órát töltött el a mongol szakember. A másik példa szerint az akadémia által szervezett U23-as nemzetközi edzőtábor és verseny volt, ahová az amerikai birkózók szinte bekönyörögték magukat, mert már náluk is híre ment ennek a kiváló hazai műhelynek, amelynek a sportolói egyébként ezt a nemzetközi versenyt meg is nyerték. Németh Szilárd, aki mindezek mellett a birkózás hazai szakszövetségének is az elnöke, fontosnak tartotta kiemelni, hogy külön figyelmet fordítanak a magyar birkózás nagyjaira való emlékezésre. Ezért is hozták rendbe többek között Weiss Richárd és Kárpáti Károly olimpiai bajnokok sírját a Kozma utcai zsidó temetőben.

A politikus beszámolt arról, hogy március 15-ét Szatmárnémetiben töltötte, ahol a város, a magyar polgármester és a magyar többségű képviselőtestület vendége volt. Mint kiemelte, nagyszerű érzés volt beszámolni arról, milyen sikereket ért el a kormány eddig a határon túli magyarok támogatásában, legyen szó kulturális és sportszervezetekről, iskolákról, templomokról. Ám ezen túlmenően az is nagyon fontos volt, hogy át lehetett érezni azt az üzenetet, mely szerint a magyarok, – éljenek bárhol -, számíthatnak magukra, számíthatnak egymásra. A nemzetközi példák is azt mutatják, ha összefogás van, akkor béke van. Ha ez nem sikerül, akkor csak háború és feszültség lesz. Németh Szilárd szerint többek között ez is a június 9-i választás fő üzenete, amivel kapcsolatban csepeli példát hozott fel. Mint megjegyezte, a jelenlegi polgármester kiskirályként üzemel a kerületben, aki egy olyan költségvetést fogadtatott el az ellenzéki pártok támogatásával, ami egyrészt nem a kerület érdekét szolgálja, másrészt például hatalmas összeget, egymilliárd forintot biztosít két ellenzéki pártnak, a DK-nak és a Momentumnak. Ezzel szemben a Fidesz polgármester jelöltje egy olyan összefogást ígér, amit a csepeliekkel együtt fog megvalósítani, ezért is kéri a politikus Dudás Zoltán támogatását.