„Engedjétek el népünket!”

Tudósítónk beszámolt a Washingtonban tegnap lezajlott Izraelt támogató és az antiszemitizmus, valamint a Hamasz ellenfellépő közel háromszázezer fős tüntetésről. Ennek kapcsán David Segal a Feed Israel Foundation vezérigazgatója levelet intézett Izrael barátaihoz.  A levele lényege: „A washingtoni gyűlésen tapasztalt elsöprő támogatás cselekvésre szólít fel. Csatlakozzatok az együttérzés mozgalmához a Feed Israel támogatásával.” A nyilatkozat teljes szövege az alábbiakban elolvasható:

David Segal, a Feed Israel Alapítvány vezérigazgatója levele:

Néhány órával ezelőtt történelmi jelentőségű tüntetésre került sor Washingtonban, ahol közel 300 000 ember gyűlt össze Izrael támogatására, erőteljes nyilatkozatot téve a globális szolidaritás mellett. Ez a „Engedjétek el népünket” tüntetés, amelynek célja az izraeli túszok szabadon bocsátásának követelése volt, monumentális kollektív erőfeszítést jelent Izrael támogatására ezekben a nehéz időkben.

A kétpárti egység ritka és figyelemre méltó megnyilvánulása volt, hogy olyan politikai kulcsfigurák, mint Mike Johnson házelnök, Hakeem Jeffries kisebbségi vezető, Chuck Schumer szenátusi többségi vezető és Joni Ernst szenátor együtt álltak ki a gyűlésen. Jelenlétük és erőteljes üzeneteik hangsúlyozták Izrael támogatásának sürgősségét és fontosságát ezekben a nehéz időkben.

A globális egységnek ez a pillanata milliókat inspirált, mind a jelenlévők, mind a világszerte figyelők körében. Mivel a konfliktus folytatódik, egyedülálló lehetőségünk van arra, hogy ezt az inspirációt érdemi támogatássá alakítsuk. A Feed Israel élen jár ebben az erőfeszítésben, és alapvető segítséget nyújt ott, ahol a legnagyobb szükség van rá. Csapatunk naponta 20 000-25 000 ételt szállít a frontkatonáknak és a kitelepített családoknak egyaránt. Ez a munka több mint egyszerű tápláléknyújtás, ez a remény és a szolidaritás szimbóluma a nehézségek közepette.

A Feed Israel honlapja itt érhető el. Feed Israel

Cikkünk illusztrációja a Feed Izrael leveléből származik.

Barát Tamás WBPI New York