Gulyás Gergely, a miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón a Heti TV több kérdésére is válaszolt.

Folyamatosan változtatják a szabályokat

Honvédségi helikopter-baleset: Gulyás Gergely részvétét fejezte ki a hozzátartozóknak

Részvétét fejezte ki csütörtökön a Miniszterelnökséget vezető miniszter a horvátországi honvédségi helikopter-balesetben meghaltak hozzátartozóinak.

 


Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezetõ miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivõ a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 
MTI/Máthé Zoltán

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gulyás Gergely, a miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón a Heti TV több kérdésére is válaszolt.

 

A Heti TV elsőként a magyar euró bevezetésére kérdezett rá, miután az MNB elnöke is kiállt emellett. Gulyás Gergely válaszában elmondta, amikor Magyarország csatlakozott az EU-hoz, akkor azt is kijelentette, hogy egyszer be fogja vezetni az eurót. Ám az azóta eltelt 19 évben azt lehetett látni, folyamatosan változtatják a szabályokat, ezért döntött úgy a kormány, hogy egyelőre marad a forint. Bár az is igaz, hogy a gazdaság teljesítménye már majdnem megközelíti az euro bevezetéséhez szükséges adatokat.

            A Heti TV arra is kíváncsi volt, tervez-e a kormány az év felénél is egy nyugdíjkorrekciót, valamint azt is szerette volna megtudni, mi a helyzet a nyugdíjreformmal, amit 2025-től kellene bevezetni. A miniszter válaszában kiemelte, a jelenlegi inflációs adatok kedvezőek, a kormány folyamatosan figyeli a helyzetet, a mostani helyzet szerint nem lesz szükség év közbeni korrekcióra. Sőt, van esély arra, hogy az év elején meghatározott 15%-os inflációt nem lépjük túl. Természetesen abban az esetben, ha magasabb lesz az infláció a tervezettnél, úgy az év végén lesz nyugdíjemelés.

            Végezetül a Heti TV rákérdezett a terhes nők HIV szűrésének bevezetésére, valamint a TBC szűrésekre, hiszen ez utóbbi esetben emelkedő betegszámok jelentkeztek. A miniszer kijelentette, az Egészségügyi Tudományos Tanács feladata, hogy javaslatot tegyen a kormánynak az eddigi protokoll megváltoztatására. Amennyiben így döntenek, akkor természetesen az egészségügyi kormányzat megteszi a szükséges lépéseket.

Emelkedik a falusi CSOK összege és a Babaváró támogatásMeghosszabbítja a kormány augusztus 1-jéig az árstopokat, erről is beszélt Gulyás Gergely miniszter a Kormányinfón.Honvédségi helikopter-baleset: Gulyás Gergely részvétét fejezte ki a hozzátartozóknakA Kormányinfó percről percreA kormány bejelentette, meddig tart az élelmiszerárstopFontos bejelentés: emelkedik a babaváró hitel és a csok keretösszegeA kormány mindenféle migránskvótát elutasít

Gulyás Gergely Budapesten, a Kormányinfón elmondta, szerdán a kormányülés közben érkezett a hír, hogy szolgálatteljesítés közben magyar katonák vesztették életüket, amikor Zadar környékén lezuhant egy magyar katonai helikopter.

Hozzátette: Honvédelmi Minisztérium azonnal megkezdte az ilyenkor megszokott eljárásrendnek megfelelően a családok értesítését, a honvédelmi miniszter a tárca nevében részvétét fejezte ki.
Közölte, a Magyar Honvédség saját halottjának tekinti az elhunyt katonákat.