Együtt kell gondolkodni, ez a siker titka

Együtt kell gondolkodni, ez a siker titka

 

Dunai Mónika, a Fidesz országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt Rákosmentéről, valamint a parlament őszi ülésszakáról.

 

 

A képviselő elmondta, Rákosmentén a közeljövőben két jelentősebb esemény fog történni. Szeptember 24-én kerül átadásra a városrész volt polgármesterének, Riz Leventének a nevét viselő sportcsarnok. A politikus szerint ezzel egy régi adósságát törleszti a kerület. Már lesz lehetősége az itt élőknek sportolni, kikapcsolódni, de ezen kívül a sportcsarnok számos kulturális eseménynek is otthont ad majd.

Dunai Mónika azt is elmondta, igyekeznek majd a lehető legtakarékosabban üzemeltetni az intézményt, persze az lenne a legjobb, ha az energia árak nem lennének ilyen hihetetlenül magasak. Ám mindezekhez elsősorban arra lenne szükség, hogy az orosz-ukrán háborúnak vége legyen, valamint az európai szankcióknak is. Mert látni kell, ezek miatt alakult így a mostani helyzet.

A másik, szintén nagyon fontos eseményre szeptember 27-én kerül sor. A kerületben épülő Makovecz templomban ezen a napon fog megszólalni a vadonatúj orgona. Bár a templom építési munkálatai még nem fejeződtek be, de az átadási ünnepséget már az épületen belül fogják tartani.

A képviselő beszélt az Újlak utcai uszodáról is, melyet bővíteni kellene. Mint megjegyezte, már folytat tárgyalásokat, többek között Lázár János miniszter úrral is a projekt érdekében. Ez is még a tervezés fázisában van, nagyon fontos lenne, hogy akár egy-két éven belül megkezdődjék a bővítés. Igaz az is, ehhez leginkább arra van szükség, hogy az Európai Unió kifizesse a Magyarországnak megítélt forrásokat.

Dunai Mónika szerint Rákosmente eredményei azért ilyen látványosak, mert az érintett szereplők, az önkormányzat, a képviselők, és a kormányzat is tisztában van vele, hogy együtt kell gondolkodni, ez a siker titka. Véleménye szerint nagyon fontos lenne, ha idecsatlakozna még a főváros vezetése is, sajnos ez eddig nem történt meg.

A képviselő végül beszámolt arról, hogy a kormánypártok a jövő heti frakcióülésen készülnek fel a parlament őszi ülésszakára. Most különösen nagy szükség van erre, hiszen nem könnyű időszak előtt áll az ország, fontos döntések kellenek. Dunai Mónika szerint ezek miatt fog külön ülésezni a frakcióülésen a kormánypárti frakció családügyi kabinetje, amelyet a képviselő asszony vezet. Itt is komoly döntéseket kell előkészíteni.