„A nemzet érdekében össze kellene fogni!”

„A nemzet érdekében össze kellene fogni!”

 Hollik István országgyűlési képviselő, a Fidesz kommunikációs igazgatója a Heti TV Pirkadat című műsorában beszélt a kormány előtt álló feladatokról, a gazdaságról és az ellenzékről is.

 

A politikus elmondta, a miniszterjelöltek meghallgatása után várhatóan jövő héten nevezi ki őket a köztársasági elnök, így a kormány megkezdheti munkáját. Hozzátette, a miniszterelnök úgy válogatta ki kormányának tagjait, hogy azokkal együtt tudja elvégezni azt a hatalmas munkát, ami az ország előtt is áll. A legfontosabb feladat, hogy a háború és az azt követő gazdasági válságban sikerüljön megtartani a lendületet, megmaradjon, sőt akár növekedjen is a gazdaság erősödése. Nagyon fontos az is, hogy különböző ösztönző programokkal a magyar vállalkozások tudjanak tevékenykedni, hiszen ők jelenthetik a magyarországi gazdaság erejét. Ugyanilyen komoly feladat az is, hogy a kormány visszatérjen a pandémia előtt alkalmazott fiskális politikára, valamint arra, hogy az alaptörvényben is előírtakat teljesítse, azaz az államadósságot évről évre csökkentse.

Hollik István kijelentette, a fiskális politika nem jelentheti azt, hogy a válság következményeit a magyar emberek fizessék meg. A polgári konzervatív kormányzat, ellentétben a korábbiakkal, nem ismeri azt a szót, hogy megszorítás. Mindez azt jelenti, hogy mindig is lesznek források a családok támogatására, a nyugdíjak vásárlóértékének megtartására, növekedésére.

A szóvivő szerint mindezek mellett a magyar kormány arra is törekszik, hogy az energiaválság hatásai se gyűrűzzenek be, ezért is áll ki mindig határozottan az olaj szankciók ellen. Egyszerűen nem lehet megtenni, hogy rászabadítsák a magyar emberekre az emelkedő energiaárakat. Ugyanilyen fontos, hogy az ársapkát továbbra is fenntartsák, sőt a tervek szerint más termékeket is bevonhatnak ebbe a körbe. Mindez természetesen nem a legjobb megoldás, de a jelenlegi helyzetben nem lehet mást tenni.

A politikus beszélt a magyar agráriumról is, kijelentve, hogy például búzából akár húsz millió embert is el tudna látni évről évre az ország, de a kormány tervez, ezért is döntöttek arról, hogy a búzakivitelt regisztrációhoz kötik, nehogy véletlenül is bármilyen hazai ellátási probléma keletkezzen.

        A köztársasági elnök lengyelországi látogatása kapcsán Hollik István kiemelte, bár az orosz-ukrán háború kapcsán vannak véleménykülönbségek, de a két ország, a két kormány nézetei, érdekei és értékei azonosak. Mindez azt jelenti, hogy mind Magyarország, mind Lengyelország felismerte, a közép-európai régió fejlődése érdekében össze kell fogni.

              A parlamenti ellenzékről is szólt a politikus, megjegyezve, hogy sajnálatos módon az látszik, hogy folytatódik az elmúlt 12 év politikája, azaz semmi mást nem tesznek, mint minden kormányzati tervet csípőből utasítanak el. Arról nem beszélve, hogy az ellenzék vezető politikusa a kormányt törvénytelennek nevezte, noha pont az általuk szervezett szavazóköri biztosok is elmondták április 3. után, hogy a szavazás rendben folyt, nem történt semmilyen visszaélés. Mindez azt jelenti, hogy az ellenzék jelenleg is szembemegy a választók döntésével, holott most vannak olyan ügyek, amelyek az ország jövőjét befolyásolják. Lehet természetesen össze-vissza beszélni, de a nemzet érdekében össze kellene fogni.