Ezek azok a közös pontok, amelyek mentén őszintén lehet beszélni egymással.

Ezek azok a közös pontok, amelyek mentén őszintén lehet beszélni egymással.

Hollik István országgyűlési képviselő, a Fidesz kommunikációs igazgatója a Heti TV Pirkadat című műsorában beszélt az orosz-magyar csúcstalálkozóról, valamint az április 3-i választásról.

 

A politikus a magyar-orosz viszonnyal kapcsolatban, az ellenzék véleményére is reagálva azt mondta, sajnos Európában, Brüsszelben van egy álszent magatartás, ami azt jelenti, hogy egyrészt folyamatosan kritizálják Oroszországot, másrészt viszont rendszeresen előszobáznak a Kremlben és megpróbálnak üzleteket kötni. Ezzel szemben Magyarország, a magyar kormány álláspontja világos, az ország geopolitikai helyzeténél fogva is kapcsolatokat, jó viszonyt kell fenntartani a környező országokkal, nagyhatalmakkal. Ez ma működik, hiszen az ország egyrészt tagja az Európai Uniónak, de mellette jó kapcsolatokkal rendelkezik Törökországgal és Oroszországgal is. Semmi meglepő nincs abban, jelentette ki Hollik István, hogy a miniszterelnöknek a magyar emberek érdekeinek képviseletében éves szinten van találkozója az orosz elnökkel. Erre most kerül sor. A helyzetet természetesen nem teszi könnyebbé, hogy most van egy feszült helyzet Ukrajnával kapcsolatban, de Orbán Viktor nem ezért megy ki Moszkvába, hanem a magyar érdekek képviseletében, legyen szó turizmusról és energiaellátásról.

A Fidesz kommunikációs igazgatója beszámolt Orbán Viktor hétvégi madridi megbeszéléseiről, ahol jobboldali konzervatív pártvezetőkkel találkozott. Mint megjegyezte, egyre inkább látható, hogy nő az elégedetlenség Európában, az európai polgárok egyre elégedetlenebbek az EU működésével, és egyre több európai polgár van, aki úgy érzi, őt senki nem képviseli a Közösségben. Erre kerestek megoldást ezek a pártok Madridban, vannak köztük természetesen véleménykülönbségek, de az alapvető kérdésben egyetértettek, azaz a nemzeti szuverenitás és a nemzeti érdek a legelső. Mindezek mellett még a tagállamok biztonsága is kiemelten fontos, ezek azok a közös pontok, amelyek mentén őszintén lehet beszélni egymással. Példának hozta fel a képviselő azt, hogy az Európai Néppárt súlya például jelentősen csökkent, mivel Németországban a CDU-CSU elveszítette a választásokat. Az is igaz, tette hozzá, hogy az Európai Parlament jelenleg az egyik legfelelőtlenebb intézmény Európában, hiszen többször volt már rá példa, hogy problémás helyekre, területekre olyan embereket küldtek, akik nem is értettek az egészhez.

Hollik István beszélt a 2022-es választásról is, kiemelve, hogy bár a kutatások azt mutatják, a kormánypártok vezetnek, de ez nem jelenti azt, hogy ne készülnének minden erővel a kampányra, a választásra. Hozzátette, többek között a képviselők arra is tettek esküt, hogy a magyar nemzetet fogják szolgálni, ez pedig független a közvélemény-kutatási eredményektől, így a legjobb tudásuk és képességük szerint végzik a munkájukat.               Természetesen mindeközben számtalan kihívással kell megküzdeni. A pandémia miatti gazdasági válságot éppen maga mögött hagyta az ország, a gazdaság újraindult, a lakosság a február hónapot a legerősebb pozitív hónapnak fogja megélni. Lesz családi adó-visszatérítés, minimálbér-emelés, 13. havi nyugdíj, a 25 év alatti fiatalok adómentessége, stb.. A kormány szándéka az volt, hogy mindenki léphessen egyet előre, ez most meg is történik. Emlékeztetett arra, 2010 előtt a válságot az akkori kormányok megszorításokkal próbálták kezelni, az Orbán kormány nem ezt teszi.

A politikus beszélt az ellenzéki üzenetekről, amelyek az óriásplakátokon megjelentek, ahol azt mondják, a mostani kormány menjen, de a különböző támogatások maradjanak. Ezzel kapcsolatban megjegyezte, a plakát üzenetét, ahogy az ellenzék nyelvezetét sem nagyon lehet érteni, mert nem egyértelműek. Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje is összevissza beszél azoknak az eredményeknek a megtartásáról illetve elutasításáról, amiket az elmúlt tizenkét évben sikerült elérni. Az is igaz, jegyezte meg Hollik István, hogy Márki-Zay Péter nem önálló, hiszen ott van mögötte az összefogás legerősebb politikusa, Gyurcsány Ferenc is. A képviselő elmondta, a Fidesz-KDNP közzétette egyéni jelöltjei névsorát, amiből látszik, hogy ez a pártszövetség sokszínű, de mellette minden jelölt beágyazódott a saját körzetébe, ezen kívül minden jelölt eltökélt a saját körzetét illetően. Arról nem beszélve, hogy minden egyéni jelöltnek természetesen a nemzeti érdek, így Magyarország az első.