Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke, a Heti Tv műsorában beszélt a választások fontosságáról, az ellenzékről, valamint a holokauszt emléknapról.

A magyar kormány a béke mellett van, a jövőt akarja építeni.

Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke, a HM parlamenti államtitkára a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a választások fontosságáról, az ellenzékről, valamint a holokauszt emléknapról.

A politikus elmondta, nem is értették, hogy annak idején miért került Kabáról Csepelre Bangóné Borbély Ildikó az MSZP színeiben, de a jelenlegi helyzet szerint ő már nem fog elindulni a választáson. Hozzátette azt is, bár minden gyermek otthonról, majd később a különböző oktatási intézményekből azt hozza, hogy igazat kell mondani, vannak mégis olyanok, akik az előrejutás érdekében hazudnak.

A képviselő, mint korábbi rezsibiztos, kiemelte, nemcsak a csökkentés volt fontos, hanem az is, hogy az emberek a havi számlájukon is látják a rezsicsökkentés eredményeit. A spórolás mértéke 2013 óta 2200 milliárd forint, azaz ennyivel kevesebbet fizettek az emberek, a magyar családok. A Fidesz-KDNP már 2014-ben is kijelentette, a rezsicsökkentés marad. Amennyiben a jelenlegi kormánypártok maradnak az ország élén, úgy természetesen a rezsicsökkentés is maradni fog.

Az ellenzékről azt is elmondta Németh Szilárd, hogy az saját magát baloldalinak nevezi, de közben olyan miniszterelnök-jelöltet találtak, aki keresztény konzervatívnak mondja magát. Persze, nem az, jegyezte meg a politikus. Már azért sem, mert a mondandója egy az egyben megegyezik azzal, amit az ellenzék tényleges vezetője, Gyurcsány Ferenc gondol. Összességében elmondható, Márki-Zay Péter a 2002-2010 közötti éveket hozná vissza, nem a magyar érdekeket képviselve. Arról nem beszélve, hogy a miniszterelnök-jelölt társadalmi csoportokat sért meg folyamatosan, ami szintén megengedhetetlen. Az ellenzéknek magára nézve is kötelezőnek kellene tartania a zéró tolerancia elvét, ezt a kormány megteszi, most az ellenzéken a sor.

Az államtitkár elmondta, az orosz-európai konfliktus kapcsán, hogy a magyar kormány álláspontja egyértelmű, sem az erőszaknak, sem a durva beavatkozásnak nem szabad engedni. A magyar kormány a béke mellett van, azaz a jövőt akarja építeni.

    Németh Szilárd elmondta, a holokauszt emléknapon Csepelen, a zsidó temetőbe szervez egy megemlékezést, a közel ezer fős csepeli zsidó áldozatra emlékezve. Azt is hozzátette, az elképzelések szerint a majdan felépülő új csepeli zsinagógában fog helyet kapni a kerületi zsidó helytörténeti múzeum.