A magyarországi zsidó szervezetek vezetőinek címzett levél útján köszöntötte a hazai zsidóságot hanuka ünnepén a miniszterelnök

Hirek Röviden

A magyarországi zsidó szervezetek vezetőinek címzett levél útján köszöntötte a hazai zsidóságot hanuka ünnepén a miniszterelnök. 

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter egyeztetésre hívta Karácsony Gergely főpolgármestert a budapesti közösségi közlekedés ügyében – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium.  

Hétfőtől szombat estig már 742 ezren vették fel a koronavírus elleni védőoltást az oltási akcióhéten – közölte a koronavirus.gov.hu

Az LMP javaslatcsomagot dolgozott ki a „Balaton-part lerablásának” megállítására – mondta az ellenzéki párt frakcióvezetője.

 Veres Zoltán önkormányzati képviselő, a Fidesz frakcióvezetője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a kerületi áldatlan állapotokról, valamint arról, hogy a városvezetés egyáltalán nem figyel egyes társadalmi csoportok problémájára. 

A vasárnap éjféltől életbe lépő új szabályok értelmében 14 napig felfüggesztik a külföldi állampolgárok beutazását Izraelbe, kivételt képeznek a kormányzati külön engedéllyel érkezők. A három németországi politikai párt bemutatta a koalíciós megállapodását, amelyben megismételték az Izrael biztonságának garantálására és az antiszemitizmus elleni küzdelemre vonatkozó kötelezettségvállalásaikat, és első alkalommal a zsidó élet előmozdítására is kötelezettséget vállaltak. 

A dél-afrikai fertőzöttek között eddig egyetlen esetben sem okozott súlyos megbetegedést a koronavírus minap azonosított új, omikron nevű változata. Még nincs vége a migránsválságnak Fehéroroszország és az Európai Unió határán, ahol még mindig többen megkísérelnek átjutni a határon, még ha kevesebben is, mint korábban – jelentette ki Jens Stoltenberg NATO-főtitkár. Milos Zeman cseh államfő vasárnap kormányfővé nevezte ki Petr Fialát, a Polgári Demokratikus Párt elnökét a közép-csehországi Lányban. 

Jövőre még kedvezőbbé válik a kisvállalati adó (kiva), mértéke 10 százalékra csökken. 

A hőmérséklet jellemző átlaga hétfő reggel -2 – ,+5, délután +2 – +6, fok között alakul.