Új gyógyszerrel sikerült meggyógyítani koronavírusos betegeket Izraelben

Új gyógyszerrel sikerült meggyógyítani koronavírusos betegeket Izraelben

A Tel-a Avivi Ichilov Kórház és a jeruzsálemi Hadassah Orvosi központból is azt jelentették a héten, hogy új fejlesztésű gyógyszerekkel gyógyítottak meg koronavírusos betegeket. Az orvosok szerint az EXO-CD24 olcsó, hatékony, és napi egy szemet kell bevenni belőle öt napon át. Ugyanilyen hatékony az Allocetra, amit Jeruzsálemben fejlesztettek ki.

A héten jelentette be a tel-avivi Ichilov Kórház, hogy gyógymódot fejlesztettek ki a koronavírusos megbetegedés ellen: Nadir Arber professzor és csapata a gyógyszert súlyos állapotban lévő koronavírusos betegeken tesztelte, és az hatásosnak bizonyult: a 30 páciens közül 29-en pozitívan reagáltak a kezelésre. A betegek két nap után jobban lettek, és 3-4 nappal később elhagyhatták a kórházat. Az EXO-CD24-nek elnevezett gyógyszerről Arber azt mondta, hogy olcsó, hatékony és öt napon át napi egyet kell bevenni belőle.

nad.pngNadir Arber professzor (Fotó: Yuval Chen)

A jeruzsálemi Hadassah Orvosi Központ is bejelentette, hogy sikeresen kezeltek súlyos koronavírusos betegeket. A kórházban 21 kritikus állapotban lévő beteg esetében alkalmazták az Allocetra nevű szert, és az orvosok szerint mind a 21 beteg meggyógyult, s el is hagyták a kórházat.  A készítményt Dror Mevorach professzor vezetésévek fejlesztették ki.

 

A Ynetnews.com írása alapján