Szerencsére a magyar kormányzat időben lépett

Szerencsére a magyar kormányzat időben lépett

Dr. Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője a járványhelyzetről beszélt a Heti Tv Pirkadat című műsorában, a kormány és az ellenzék felelősségéről.

A politikus az elmúlt évet összegezve elmondta, a Parlament teljesítette feladatát, minden maguk elé tűzött célt elérték, törvényeket fogadtak el, módosítottak, ezek közül természetesen az Alaptörvény módosítása emelkedik ki. Mellette kiemelten fontosak voltak az egészségügyért, a családokért, a vállalkozásokért tett lépések is. A járvány okozta nehézségek az egész világot érintették, a küzdelemhez pedig kreatív, a történésekre azonnal reagáló lépéseket követel minden kormányzattól, ami egyszerre igényel fegyelmezettséget, stabilitást is. Ez volt a legnehezebb, de szerencsére a magyar kormányzat időben, sőt idő előtt lépett, hiszen egyszerre tett a magyar emberek megőrzéséért, a gazdaság talpra állítása érdekében, ezek vezethetnek oda, hogy a járványt követően a magyar gazdaság az elsők között fog talpra állni.

Mindeközben az önkormányzati vezetők egy része úgy érzik, a településeket ellehetetlenítik a kormányzati elvonások, Bajkai István szerint elsősorban a baloldali, ellenzéki vezetésű önkormányzatok azok, amelyek egyfajta kampányt folytatnak a mostani vírushelyzetben és nem a valóságot mondják. Egy biztos, minden eszköz rendelkezésre áll a járvány elleni küzdelemben, a kormányzat folyamatosan naponta ad tájékoztatást, többek között arról is, hogy miként lehet jelentkezni a vakcinára. A képviselő hozzátette, a politikusok, a kormánytagok is arra biztatják az embereket, hogy jelentkezzenek a védőoltásra, ők maguk is így tettek, hogy mindenki, aki szeretné, megkapja időben, az oltási rendnek megfelelően a vakcinát. Mint kifejtette, mindenkinek, akinek van hatása a közvéleményre el kell mondani, a koronavírus nagyon veszélyes, ellene pedig a védőoltás ad biztonságot. nem szabad a különféle ál- és rémhíreknek hinni. Bajkai István szerint ebben a helyzetben nem szerencsés, hogy például az ellenzéki önkormányzatok, politikusok kampányba kezdtek, velük szemben áll a kormányzat, amelyik mindezek helyett a dolgát végzi, kiszámíthatóan vezeti az ország ügyeit.

A politikus megerősítette korábbi kijelentését, amikor is megígérte a társasházi törvény módosítását, elsősorban a társasházakban lakók védelme érdekében. Mint hozzátette, bízik abban, hogy az általa leírt javaslatokat a szakminisztérium is támogatni fogja, így a képviselők rövidesen dönthetnek ebben a kérdésben.