A politikusok és a civil szervezetek társadalmi felelőssége

A politikusok és a civil szervezetek társadalmi felelőssége

Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a Heti Tv Pirkadat című műsorában a járvány elleni küzdelemről, a közéleti szereplők felelősségéről beszélt.

Az államtitkár szerint az politikusoknak, vezetőknek is van egy komoly társadalmi felelőssége a koronavírus elleni küzdelemben, ami megmutatkozik abban, hogy be kell oltassák magukat, de természetesen csak akkor, amikor az oltási rendnek megfelelően sorra kerülnek. Hozzátette, szerencsére a vakcina melletti kiállásban a civilé szervezetek is elvégzik a feladatukat, de a kormányzat is erre kéri őket. de az is igaz, hogy az idei pályázatok közül, amelyeket a szervezetek adtak be a Nemzeti Együttműködési Alaphoz (NEA), nagyon sok foglalkozik a járvánnyal. Mindezek mellett 2021-től egy új támogatási időszak következik be az egyedi támogatások ügyében is – jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökséghez benyújtandó kérések közül azokat szeretnék előnybe részesíteni, amelyek szintén a járvánnyal foglalkoznak.

Az államtitkár szerint a pandémia utáni helyzethez a társadalom mindenképpen fog majd tudni alkalmazkodni, bár személyes véleményként hozzátette, úgy érzi, az év második felében tér vissza a világ abba a mederbe, amiben a járvány előtt volt, azaz nem lesz teljesen új helyzet. Minden visszatér a régi kerékvágásába, a turizmus is újra erőre kap, erre egyébként a magyar kormány is tett lépéseket. Most elsősorban az lenne a fontos, hogy a magyarok legelőször ne külföldre menjenek, hanem ismerjék meg jobban Magyarország értékeit. Hozzátette, miután már lehet látni az alagút végét, hiszen a vakcina megérkezett, ezért nem szabad feladni, ezt a kormányzat folyamatosan hangoztatja, de ehhez partnert kell találjon az összes többi politikai szereplő esetében.