A mostani a megtorpanás éve Erzsébetvárosban

A mostani a megtorpanás éve Erzsébetvárosban

Benedek Zsolt, a Fidesz erzsébetvárosi képviselője beszélt Heti Tv Pirkadat című műsorában az új vezetés első egy évéről, de szóba került még a vasárnapi időközi országgyűlési választás is, ahol a kampányban segédkezett a politikus.

A képviselő a kerületi forgalomcsillapítási helyzetről azt mondta, hogy az tragikus, vannak olyan szakaszok, ahol egyik pontból a másikba el lehetett jutni 4-500 méter megtételével, most ennek akár a háromszorosára is szükség van. A kerületi Fidesz frakció miután kisebbségben van, így nincs más eszközük, hogy folyamatosan felhívják a városvezetés figyelmét a tarthatatlan állapotokra, közvetíteni a lakosság véleményét. Benedek Zsolt azt is megjegyezte, azt is kénytelenek folyamatosan kifogásolni, hogy az előző vezetés által beszerzett elektromos autók nem közlekednek, a kerületiek valamiért nem vehetik igénybe ezt a szolgáltatást, amit éppen azért indítottak el, hogy az időseknek nyújtsanak segítséget.

A politikus közreműködött a kampányban a vasárnap lezajlott Borsod megyei időközi országgyűlési választáson. Mint kifejtette, nagyon jó érzés volt látni, hogy az ország szinte minden területéről érkeztek segíteni a későbbi győztes kampányát, aki a sok munka mellett egy óriási emberi tartásról is bizonyságot tett, hiszen azért kellett kiírni a választást, mert az eddigi képviselő, az édesapja sajnálatosan elhunyt.

Ami az ellenzéket illeti, Benedek Zsolt kiemelte, ezek a pártok csak azt mondták folyamatosan, hogy a Fidesz kétharmadának a lebontása a céljuk, azonban az, hogy ehhez nem a legjobb jelöltet választották ki, az legyen az ő bajuk.

A kampány során azt látta a politikus, hogy az ott élők alapvetően bíznak a jövőben, a választáshoz is így álltak hozzá, ezért is tudott győzni a kormánypárti jelölt. Sok munka kellett a győzelemhez, ez nem volt egy könnyű feladat, de azt fel kell ismerni, a 2022-es győzelemhez még ennél is több munkára van szükség.

Benedek Zsolt a kerületi ügyekre visszatérve arról beszélt, hogy az új vezetés eltelt egy éve alatt a Fidesz frakció folyamatosan igyekezett felhívni az erzsébetvárosiak figyelmét az általuk visszásnak vélt ügyekre. Értékelve ezt egy esztendőt, a képviselő úgy véli, ez a megtorpanás éve a kerületben, megálltak a fejlesztések, a város élete. Olyan elemekre hívta fel a figyelmet, mint például az óvodai játszóudvarok fejlesztése, ami ár a pótköltségvetésből kimaradt, de az új parkolási rendszerben is vannak problémák.

A képviselő szerint mióta ellenzékben vannak, az elvégzendő munka mennyisége nem változott meg, igaz az is, hogy a hangsúlyok eltolódtak, ahogy az sem egy felemelő érzés, amikor szembesülnek a beadott javaslataik elutasításával. Ez utóbbi azért gond – tette hozzá, mert az előző vezetés alatt minden képviselő véleménye, javaslata, legyen akár bal-, akár jobboldali becsatornázásra került. Ezzel ellentétben most például a pótköltségvetés vitája során egyetlen ellenzéki javaslatot sem fogadott be a képviselőtestület, ez sem volt eddig az előző ciklusban. Ugyanez történt a forgalomcsillapítással, ebben az ügyben sem hallgatták meg a Fidesz frakció ötleteit.