Minden nehézség ellenére a köztisztaság elsődleges

Minden nehézség ellenére a köztisztaság elsődleges

Niedermüller Péter, Erzsébetváros polgármestere a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a bulinegyedről, a takarításról, valamint a kerület kulturális intézményeinek átalakításáról.

A polgármester elmondta, még hullámzik a hangulat a Belső-Erzsébetvárosban működő vendéglátóhelyekkel kapcsolatos rendelet kapcsán, ám véle4ménye szerint az vendéglátósok döntő többsége érti az egészet, azaz partnerként tekintenek az önkormányzatra, ahogy ez természetesen fordítva is fennáll. Összességében elmondható, hogy ezen a területen is jól halad előre az önkormányzat. persze az is igaz, vannak, lesznek apróbb dolgok, amiket majd menetközben meg kell oldani.

Mindezek mellett az önkormányzat július 2-tól a saját kezébe vette a parkolást, szerencsére eddig olyan típusú panasz nem érkezett, hogy nem működne az új rendszer. A politikus szerint, amennyiben sikerül a koronavírus-járványt a későbbiek során is ellenőrizni, akkor sor kerülhet a kerületi nagyobb átalakításokra is.

Niedermüller Péter külön beszélt az elektromos rollerekről, amelyseket bérlőik elhagynak a kerületben, mint megjegyezte, a héten tartanak egyeztetést, mert szükség van valamilyen rendszerszerű működtetésre, mert mára az önkormányzat türelme elfogyott. persze érthető, ha ezekkel az eszközökkel járják be a kerületet, de azt is tudomásul kell venni, balesetveszélyes, ha ezeket csak egyszerűen az utcákon, a járdákon hagyják.

Mindezek mellett az önkormányzat továbbra is többször takarítja, fertőtleníti az utcákat, ennek a megemelkedett költsége nagyon súlyos, hiszen nemrégiben egy pótköltségvetést kellett elfogadni a források csökkenése miatt, ami miatt egy sor egyéb kiadást kellett elvenniük. Persze minden nehézség ellenére a köztisztaság elsődleges.

Niedermüller Péter kérdésre értékelte Karácsony Gergely hétvégi nyilatkozatát, aminek kapcsán azt emelte ki, nagyon helyesen döntött a főpolgármester, hogy 2022-re nem kívánja feladni a főváros vezetését, azaz nem indul el az ellenzéki miniszterelnök-jelölti előválasztáson.

A polgármester megerősítette korábbi nyilatkozatát, mely szerint át kívánják alakítani a kerületi kulturális intézményrendszert. A munka megkezdődött, jelenleg az egyezetések zajlanak, példaként hozta fel a Csányi utca 5-öt, ahol az önkormányzat egyfajta zsidó kulturális központot szeretne látni. A Wesselényi utca 17. szám alatti ERőMŰVHÁZ a jelenlegi formájában – a tervek szerint – megszűnik, az épületbe egy oktatási intézmény költözne, de ebben az ügyben is még a tárgyalások legelején tartanak. Ezen túlmenően a Róth Miksa Múzeum is szerepel a középtávú fejlesztési tervekben, amiben szerepet szánna az önkormányzat a nyugdíjba vonult eddigi igazgatónak.