Magyarországon éppen annak az ellenkezőjét bizonyítják a gyakorlatban, amit ők gondolnak

Magyarországon éppen annak az ellenkezőjét bizonyítják a gyakorlatban, amit ők gondolnak

Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője, a Fidesz kommunikációs igazgatója, a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a fővárost is érintő kijárási korlátozások alakulásáról, valamint a Freedom House jelentéséről.

 

A politikus megerősítette Gulyás Gergely miniszter szavait, amit a csütörtöki Kormányinfón mondott, azaz a budapestiek, a Pest megyében élők elmehetnek a vidéki ingatlanjaikba, üdülőikbe a hétvégé, nem fogják őket visszafordítani, megbüntetni a rendőrök. Ugyanezen a tájékoztatón a Miniszterelnökséget vezető miniszter azt is megjegyezte, a főpolgármesternek el kell döntenie, hogy mit is szeretne. Ezt úgy kommentálta a szóvivő, amikor a koronavírus-járvány terjedését nézték, akkor az látszott, ez leginkább a fővárost és Pest megyét érinti. Ezek után Karácsony Gergely akkor, amikor a kormányülésen megjelent, meg utána többször is azt kérte, hogy Budapesten a legszigorúbb szabályokat vezessék be annak érdekében, hogy a fővárosban ne terjedjen tovább a vírus. Ha jól érzékeli a kormány, akkor ez a véleménye megváltozott a főpolgármesternek, amikor azt mondja, most már itt is eljön a lazítás ideje. Nyilvánvalóan sokat segített neki a koronavirus.gov.hu oldal, ami nagyon pontos információkat tartalmaz. Egy biztos, a kormány nyitott minden megbeszélésre, de azt is látni kell, továbbra is ebben a régióban van a fertőzöttek többsége, így az a megkülönböztetés, ami jelenleg is áll, azaz vidéken már szigorú rend szerint, de visszatérhet az élet a régi kerékvágásba, megmarad, azaz Budapesten még nem jöhetnek ilyen lazítások. Hollik István visszautasította azokat a feltételezéseket, hogy ez a megkülönböztetés a fővárosiak megbüntetése lenne, hozzátéve, a számok egyértelműek, ami azt jelenti, minden ilyen kijelentés aljas rágalom.

A szóvivő értékelte a Freedom House tanulmányát, ami Magyarországot hibrid demokráciának nevezte. Véleménye szerint a FH egy globalista, liberális szervezet, ennek értelmében szemben áll a magyar kormány nemzeti alapú politikájával, ez azt jelenti, minden ilyen szervezet már régóta jóval rosszabb színben tünteti fel az országot, mint amilyen az valójában van. Szerencse, hogy minden ilyen jelentés vajmi kevéssé befolyásolják a magyar emberek életét, ezekre a szervezetekre nem is érdemes sok energiát fecsérelni. Hollik István szerint ezek nem kiegyensúlyozottak, egyoldalúak, mindig csak olyan tanulmányokra hivatkoznak, olyan szakértők dolgoznak nekik, akik teljes mértékben elfogultak Magyarországgal szemben. Ezekben a jelentésekben általában a Soros György nevével jellemezhető hálózathoz tartozó szakértőkre hivatkoznak, rájuk támaszkodnak.

Arra a kérdésre, hogy ez mit hozhat ezeknek a szervezeteknek, a politikus úgy felelt, ha a napi politikától elrugaszkodik az ember, akkor azt is lehet mondani, azok számára, akik a nyitott társadalom, a liberális gondolta hívei, Magyarország veszélyt jelent, hiszen itt éppen annak az ellenkezőjét bizonyítják a gyakorlatban, amit ők gondolnak – emelte ki Hollik István. Ők azt gondolják, a világ akkor lehet sikeres, ha a nemzetállamok szép lassan felbomlanak, a határok eltűnnek. Ezzel ellentétben Magyarország nem így gondolkodik. Most a koronavírus-járvány is bebizonyította, a határoknak van jelentősége. Amikor az európai országok elkezdik az enyhítéseket, akkor valószínűleg az utolsó lesz a határok megnyitása. Magyarország egy erős, büszke nemzetet, egy kereszténydemokrata elkötelezettségű ország, ami szöges ellentétben áll a globalista felfogással.