Most az a legfontosabb, hogy az emberi életet megvédjék, ebben a kormány számíthat a képviselők támogatására

Most az a legfontosabb, hogy az emberi életet megvédjék, ebben a kormány számíthat a képviselők támogatására

Gaal Gergely, a KDNP kommunikációs igazgatója a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a járványhelyzetről a településén, de természetesen szóba került még a kormány hatalmas munkája is.

A politikus elmondta, lakhelyén, Solymáron szerencsére az emberek megértették a kijárási korlátozás rendelkezéseit. Magánemberként, családapaként persze ne egyszerű feladat megmagyarázni a gyerekeknek ezeket, de hozzátette, annyival könnyebb a helyzetük, hogy van egy kis udvar, ahová ki tudnak menni. A koronavírus-járvány mindenkit, felnőttet, gyereket is egyaránt kihívások elé állít, de ez a mostani helyzet lehetőséget nyújt az elmélyülésre is, az lenne a jó, ha utólag visszaemlékezve mindenki ezt emelné ki, mint pozitívumot.

Gaal Gergely beszélt arról is, hogy a járvány alatt templomba sem járnak, de a modern technikának köszönhetően már részt vettek online istentiszteleteken is, ami leginkább a gyerekeknek jelent komolyabb változást, ám szerencsére – tette hozzá, ezt ők maguk is megérzik, sokat beszélnek róla. Mindez azt is jelenti, hogy ilyenkor az emberek jobban tudnak a lényegi dolgokra koncentrálni, a külsőségeket, mint a a templom maga, nem tudják hozzáadni.

A koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet kihirdetése óta Solymár települése, a község vezetése nagyon határozottan vette kézbe az egész ügy kezelését. Az önkormányzat az idősebbek részére bevásárlással segít sokat, a segítőkön is látszik, hogy ez egy felelősségteljes munka. Az önkormányzat hozzáállását a településen élők mindegyike visszaigazolja minden egyes nap, amikor olyanokat mondanak, hogy jó kezekben van a község. Nagy szerencse, hogy a település intézményeiben még nem találtak fertőzött embert.

A KDNP kommunikációs igazgatója kiemelte, minden járvány és híresztelés ellenére a Parlament folyamatosan dolgozik, ennek kapcsán külön beszélt a CNN által készített interjúról, ahol a magyar külügyminiszter volt kénytelen az egyik legnevesebb hírtelevízió riporterének a felkészületlenségére felhívni a figyelmet. Az Országgyűlésben is most az a legfontosabb, hogy az emberi életet megvédjék, ebben a kormány számíthat a képviselők támogatására. Most mindenkinek alkalmazkodnia kell ehhez a helyzethez, amivel tulajdonképpen a modern emberiség még nem is igazán találkozott. Magyarország azon van – emelte ki Gaal Gergely, hogy a járványgörbét elnyújtsa, ne érje olyan hatalmas terhelés az egészségügyet, ami sajnos sok helyen katasztrófához vezetett.