A magyar kormány mindig a jogszerűség talaján állt

A magyar kormány mindig a jogszerűség talaján állt

Dr. Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában értékelte az új európai helyzetet, a frissen kinevezett olasz kormány döntései nyomán, de szóba került még a sport, az ökölvívás, valamint a kultúra is.

 

A politikus többedmagával működik közre az Aranycsapat Emlékéért testületben, amelynek tagjai rendszeresen megemlékeznek az egykori világverő válogatott tagjairól, teljesítményéről, így juttatva el az üzenetet a mai fiatalságnak is. Ennek keretében tartottak megemlékezést Kocsis Sándor születésének 90. évfordulójáról a Szent István Bazilika altemplomában.

Bajkai István hozzátette, számára gyerekként nem csak a labdarúgás, hanem a boksz is sokat jelentett, mindkét sportágat űzte. Ez utóbbi megmaradt neki, most már nem aktív sportolóként, hanem jogászként segíti a sportágat, a hírek szerint a képviselő lesz a Magyar Ökölvívó Szövetség (MÖSZ) új elnöke. A politikus szerint ehhez először a szövetség közgyűlésének az áldása szükséges, amit nem szeretne megelőlegezni magának, azonban azt elmondta, megválasztása esetén továbbra is szeretne együttműködni a jelenlegi elnökkel, Erdei Zsolttal, hogy a MÖSZ még eredményesebb, még hatékonyabb legyen.

A kormánypárti képviselő beszélt az új európai helyzetről, a nemrégiben kinevezett olasz kormány döntéséről, amely szerint megnyitották a tengeri határokat a menekültek előtt. Bajkai István kifejtette, ezzel ellentétben a magyar kormány arra kapott egy igen erős felhatalmazást a magyar emberektől, hogy védje meg az ország határait, polgárait, ettől a felhatalmazástól a kormány nem tud és nem is akar eltérni. Azt is megjegyezte a politikus, hogy a magyar kormány mindig a jogszerűség talaján állt, a magyar határ megvédése mellett Európa határait is védi a kormány, ami pedig teljes összhangban áll a nemzetközi egyezményekkel, elsősorban a schengeni megállapodással. Érdemes átgondolni – tette hozzá, hogy milyen módon védi Olaszország a schengeni határokat, ha semmilyen ellenőrzést, szükséges korlátozást nem folytatnak le, nem alkalmaznak. Véleménye szerint ismét veszélyt jelenthet Európára az, hogy a mostani olasz kormány letért az eddigi útjáról. Az is problémás Bajkai István szerint, hogy az ideérkezetteket nem lehet ellenőrizni, hogy ők valóban menekültek-e, hiszen semmilyen papírral nem rendelkeznek, ahogy az is gond, hogy nincs semmiféle közigazgatás a konfliktusos területeken, azaz nem lehet ellenőrizni a menekülteket.

A politikus beszélt a hétvégi Fidesz kongresszusról, ahol valószínűleg a pártelnök-miniszterelnök a párt küldöttei, tagjai számára fogja meghatározni a kormánypárt további útját, egyben nyilvánvalóan értékelni fogja a politikai helyzetet, így benne a Fidesz helyzetét is.

Bajkai István elmondta, felkérést kapott a Munkácsy Alapítvány munkájának segítésére, hogy a nagyszerű festőművész emlékét ápolják, ma például az alapítvány bemutat a nyilvánosságnak két, eddig még ismeretlen képet az alkotótól.

A politikus többedmagával csatlakozott egy adománygyűjtési akcióhoz, ahol egy Zente nevű kislány gyógyulásához lehet hozzájárulni, Bajkai István arra biztat mindenkit, hogy aki tud, segítsen.

A képviselő értékelte az önkormányzati választás kampányát, véleménye szerint az egyre durvább hangnemnek elsősorban az ellenzék az okozója, amelyik programmal, elképzeléssel nem, hatalomvággyal viszont annál inkább rendelkezik.

Mellékletek terület