Egy önkormányzat vezetőjének nem a politikát kell képviselnie, hanem a választókat

Egy önkormányzat vezetőjének nem a politikát kell képviselnie, hanem a választókat

Dr. László Imre, a DK országgyűlési képviselője, az ellenzéki összefogás újbudai polgármester-jelöltje a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt terveiről, az ellenzéki összefogásról.

 

A politikus elmondta, egyrészt egy kihívást jelent számára az őszi megmérettetés, de mellette, mint a XI. kerület lakosának fontos az itt élők sorsa. Hozzátette, nem jelentkezett a polgármester-jelöltségért, hanem őt keresték meg, ennek az lett a végeredménye, hogy hat párt támogatását élvezheti. Itt ebben a kerületben minden párt együtt, közösen dolgozik, nincs hangoskodás, mindenki egyszerre húz, egyszerre dolgozik – tette hozzá László Imre.

László Imre az kerületi ellenzéki összefogás, pontosabban a Jobbik támogatása kapcsán kifejtette, ennek a pártnak a korábbi nyilatkozatai miatt távolságot tartott tőlük. Azt is hozzáfűzte, hogy érzékelhető a Parlamentben is, miként cserél helyet két párt a jobboldalon. A Jobbikból leválik az a szárny, amelyik megmaradt a szélsőséges nézetek mellett, a Jobbik pedig igyekszik a politikai tér közepe felé húzódni, miközben rajtuk sok tekintetben jobboldalon túllép a Fidesz, amelyik elmozdult középről. A DK politikusa szerint ma a Fidesz a Jobbik és a Mi Hazánk Mozgalma között helyezkedik el.

Arról is beszélt a polgármester-jelölt, hogy többször is végeztek felméréseket, hogy a Jobbik szerepeltetése ebben az ellenzéki összefogásban mennyi szavazatot visz el az ellenzéktől, ám végül arra jutottak, a választók ma már érzékelik, ez a Jobbik már nem az a párt, mint évekkel ezelőtt. László Imre szerint, orvosként, kórházvezetőként számára a beteg emberek képviselete volt a fontos, ahol egyáltalán nem számított sem a beteg, sem pedig az orvos politikai hozzáállása. Ezt meg lehet valósítani egy önkormányzat esetében is, hiszen bemutatkozó beszédében is kiemelte, hat párt van mögötte, ez azt jelenti, hogy egyiket sem akarja képviselni, hanem azt a programot, amit a kerületben élők érdekeit képviseli. Véleménye szerint egy önkormányzat vezetőjének nem a politikát kell képviselnie, hanem a választókat.

A programja kapcsán azt emelte ki a polgármester-jelölt, hogy nem tud, ne is kíván kibújni a bőréből, így a legfontosabb részek egyike az egészségügy helyzete, de mellette szintén fontos az idős korosztály támogatása is. Példaként hozta fel a XIII. kerületet, ahol Tóth József polgármester irányítása mellett az önkormányzat saját pénzből rendezett be CT és MRI vizsgálót, 2020ra 580 millió forintot fordítanak az egészségügyi ellátásra.

Kérdésre válaszolva László Imre elmondta, amennyiben nem választják meg Újbuda polgármesterének, akkor marad az országgyűlés tagja, ott fog tovább dolgozni, folytatva a néha komoly és néha hiábavalónak tűnő küzdelmet, amit eddig.