Izgalmas megnyitó, még izgalmasabb versenyek a Maccabi Európa Játékokon

Izgalmas megnyitó, még izgalmasabb versenyek a Maccabi Európa Játékokon

György Bence, a 15. Maccabi Európa játékok kommunikációs vezetője az utolsó pillanatok izgalmáról, a szervezésről, valamint arról beszélt a Heti Tv Pirkadat című műsorában, hogy miként érdemes követni az eseményeket.

A játékok kezdete előtt pár nappal még maratoni munka vár a szervezőkre, de mint azt György Bence elmondta, sok örömhír is érkezett, mint az, hogy Dárdai Pál, a Hertha BSC és a magyar labdarúgó válogatott egykori vezetője is ellátogat a Maccabiádára, a német csapat vezető drukkereként. Az már biztos, hogy a Maccabi Európa Játékok megnyitójára minden jegy elfogyott, teltház várja a sportolókat, meg egy nagyszerű program.

A kommunikációs vezető megjegyezte, miután a játékok egy közösségi esemény, nem csak egy sportesemény, így a szervezők igyekeznek mindenben segíteni mindenkinek, de az is igaz, az akkreditációs határidőket be kell tartani, hiszen ez egy kiemelt biztonsági fokozatú rendezvény. Aki nem tudott eljutni a megnyitóra, az a Magyar televízió sportcsatornáján követheti az eseményeket, de online is.  Azt, hogy a nézők mit láthatnak a megnyitón, György Bence nem árult el semmit, mint megjegyezte, ez legyen meglepetés. Az biztos, ugyanolyan lesz a sportolók bevonulása, mint az eddigi Maccabiádákon.

György Bence arra külön felhívta a figyelmet, hogy akinek van jegye a megnyitóra, az hozzaq magával a személyi azonosító igazolványát is, mert csak így tud bemenni a stadionba.

Az idelátogató sportolóiknak több nagykövetség is rendez fogadást, mint a német, az amerikai.

György Bence arról is beszélt, hogy a sportversenyeken túl több izgalmas rendezvény is lesz a játékok ideje alatt, aki bővebbet szeretne tudni, az kövesse a honlapot, az emg2019.hu oldalt, ott minden szükséges információt megtalálhatnak az érdeklődők. Itt egyébként a sporteseményeket is nyomon lehet majd követni.

Raoul Wallenbergre is megemlékeznek a Maccabi Európa Játékok alatt, ezt azért is szervezték erre az időpontra, mert a svéd delegáció külön megkérte erre a Wallenberg Társaság vezetését.

A szervezők a játékok ideje alatt külön figyelnek az étkezés megszervezésére, az ellátás nem csak kóser lesz, de figyelmet fordítanak a különböző allergiákra is. A kóserságra külön figyel többek között az a tizenöt mesgiah, akik a Maccaibáda idejére érkeztek meg Izraelből.

A sportolók számára szerveznek egy Szombatfogadást is a Dohány utcai zsinagógában, de ez az esemény délután lesz, még jóval az ünnep beköszönte előtt, azaz ez inkább egy bemutató lesz, egy a Maccabi Európa Játékokon résztvevőknek egy közösségi élmény. A sportolók utána visszamennek a szállodáikba, ott rendeznek számukra egy valódi, vallásilag is megfelelő Kábálát Sábátot, a Mazsihisz rabbijainak a közreműködésével.

A játékok sportolóit a szervezők mindenhová különbuszokkal szállítják, ennek megszervezése persze komoly logisztikai munkát igényel.

György Bence szerint az érdeklődők számára az a legjobb, ha a Ludovika campusra jönnek ki, ott lesz a legtöbb kiegészítő rendezvény, ott lesznek az éremátadások, ott lehet találkozni a legtöbb emberrel. Az úszóversenyekre is kényelmesen szurkolhatnak, ahogy a lovasversenyeken. a Nemzeti Lovardában. Vannak olyan sportesemények, amelyeknek a helyszínén nagyon minimális a befogadóképesség, mint a vívás, a golf, a röplabda, itt hasznosabb, ha online követik a versenyeket.