Sorsdöntő választás előtt áll Európa és Magyarország

Sorsdöntő választás előtt áll Európa és Magyarország

Dr. Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a zéró toleranciáról, az EP választásról, valamint a Romániában ártatlanul bebörtönzött két magyar fiatalról.

A politikus felháborítónak tartja, hogy Erzsébetvárosban többször is megtörténtek olyan események, amikor is erősen ittas turisták inzultáltak zsidó embereket. Hozzátette, a magyar kormány a zéró tolerancia meghirdetésével kijelentette, semmilyen antiszemita magatartást nem tűr meg, a mostani történések kapcsán pedig azt jegyezte meg, a rendőrségnek van feladata, eddig ilyenek nem fordultak elő Belső-Erzsébetvárosban. Határozottan fel kell lépni ezekkel az atrocitásokkal szemben, ebben az ügyben rövidesen fel is keresi a kerületi rendőrkapitányt, kérve a fokozott rendőri jelenlétet és az ilyen jellegű esetekkel szembeni fellépést. Bajkai István megjegyezte, változatlanul hisz abban, hogy Magyarországon, a fővárosban, így Belső-Erzsébetvárosban is élhetnek, alkothatnak zsidó honfitársaink. Véleménye szerint azt, hogy ezeket a tetteket vélhetően külföldiek követték el, az is mutatja, ott vannak antiszemita fiatalok, ám azt nekik is tudomásul kell venni, amikor Magyarországra jönnek, akkor a magyar törvényeket be kell tartaniuk. Magyarországon fontos a biztonság és az is, hogy mindenki tudja, a zéró tolerancia elve él és működik – tette hozzá a képviselő.

Az EP választási kampányban a politikus egy rendezvényt szervezett, ahol vendégül látta Szájer Józsefet, a Fidesz EP képviselőjét. Ezzel kapcsolatban azt mondta el, hogy Szájer József személyében egy rendkívül felkészült, bölcs, egész Európát, az egész világot áttekinteni képes embert ismerhetett meg a közönség az előadása során. Szájer József is kiemelte, most egy olyan sorsdöntő választás előtt áll Európa és Magyarország, amit nem lehet megismételni, azaz nem lehet újra helyre rakni a kontinenst, ha a bevándorlást támogatók nyernének május végén. Azt is elmondta, hogy az utódaink, a gyermekeink, az unokáink kérik majd egyszer számon ezt a döntést, hogy sikerült-e megőrizni Magyarországot, Európát a zsidó-keresztény kultúrában felnövekedni akaró generációk számára.

Bajkai István továbbra is kiemelten foglalkozik a Romániában ártatlanul elítélt és bebörtönzött két magyar fiatal ügyével. Jelenleg két üggyé szedték a fiatalok elleni eljárást, így Brassóban, az ottani táblabíróság ülésére ment el a politikus, Lomnici Zoltán volt főbíró társaságában. Az egyik fiatal azt kérte, hogy szakítsák félbe a büntetése végrehajtását, mert – ahogy ezt a beadványában leírta – az a bűncselekmény, ami alapján őt elítélték, már nem szerepel a román jogrendszerben. Azonban sajnálatos módon a brassói táblabíróság elutasította kérelmét eljárási hibákra hivatkozva. Ez azt is jelenti, hogy a bíróság érdemben nem foglalkozott azzal a ténnyel, hogy már nem minősül bűncselekménynek az, amiért korábban a fiatalt elítélték. Természetesen a védelem azonnal benyújtotta a fellebbezési kérelmét, ennek az elbírálása zajlik jelenleg. A másik fiatalnak is ebben a hónapban lesz a tárgyalása, Bajkai István szerint valószínű, hogy ugyanazzal az ítélettel. A két ártatlanul elítélt magyar fiatalember ügyében többen is közbenjártak az Európai Parlamentben is, így Tőkés László és Szájer József. Mellette az elítélt fiatalok is az Emberi Jogi bírósághoz is fordultak, ahol már folyamatban van az eljárás, ami persze nem szüntetheti meg a börtönbüntetést, de azt kimondhatja, hogy a román állam megsértette az emberi jogokat. Azt is hozzátette Bajkai István, szomorú, de eddig egyetlen emberi jogi szervezetnek sem tűntek fel azok a jogsértések, amelyek Romániában tapasztalhatóak, ahol nagyon sok magyar szenved hátrányos megkülönböztetést. A politikus kérdésre válaszolva azt mondta el, nincs arról tudomása, hogy az Európai néppárt vezetői kiálltak volna a magyar fiatalok érdekében, pedig nagyon is aggasztó jelenség, hogy Európa közepén van egy ország, amelyik tagja az Európai Uniónak és mégis megsértik az emberi jogokat.