Erzsébetváros a sikeres nyári gyerekprogramjait idén is folytatja

Erzsébetváros a sikeres nyári gyerekprogramjait idén is folytatja

Benedek Zsolt, a Fidesz erzsébetvárosi önkormányzati képviselője, frakcióvezetője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a kerületet érintő fontosabb ügyekről.

A képviselő külön kiemelte a kerületi tisztaságát, mint hozzátette, 2010 óta folyamatosan szervezik át a köztisztasági rendszert, amióta a megnövekedett turistaforgalom megjelent, azóta szinte folyamatosan takarítják az utcákat. Persze az is igaz, hogy még messze nem mondható tökéletesnek a helyzet, de az önkormányzat folyamatosan dolgozik ezen is, az eredmények pedig már láthatóak.

Erzsébetvárosban a bulinegyed mellett az AirBnb-s lakások is gondot jelentenek az itt élőknek, ebben az ügyben is sokat tett a kerület, hiszen legutóbbi döntésük egyikeként visszaadták a társasházaknak azt a jogot, hogy ők maguk döntsék el, akarnak-e a házukban egyéb szálláshely-szolgáltatást látni. Ezen kívül szintén az önkormányzat hozott egy rendeletet, mely szerint, azok, akik ilyen szolgáltatást akarnak elindítani, azoknak parkolóhely megváltást is kell fizetnie. Ezekkel a közgyűlés a társasházak kezébe tette le a döntési jogot, hogy szeretnének-e ilyen szolgáltatást látni a házukban, netán nem.

A kerületben tavasszal elindul a virágosítási program is, az elmúlt években jelentősen megnövekedett az oszlopos virágtartók száma is. Mindezek mellett szükség van a zöldfelület fejlesztésére is, Benedek Zsolt szerint ebben a tekintetben a kerület egyáltalán nincs elmaradva, megemlítve például a Wesselényi utcánál rövidesen átadásra kerülő egy hektáros parkot, de mint elmondta, lehet beszélni más zöldesítési programokról, a közösségi kertről is. Ez a teljesítmény ahhoz képest is kiemelkedő, hogy Erzsébetváros Budapest legsűrűbben lakott belvárosi része.

A képviselő beszélt arról is, hogy a kerület idősödik, már ami a lakosok átlagéletkorát illeti, valamint azt is megemlítette, hogy a bulinegyednek köszönhetően lecsökkent a lakosságszám a KSH adatai szerint. Erzsébetváros igyekszik sokat tenni az idősebb korosztályért, már egy ideje működik az a két elektromos kisbusz, amelyek segítik az idősek közlekedését, eljutását az orvoshoz, bevásárolni, hivatali ügyeket intézni.

Erzsébetváros a sikeres nyári gyerekprogramjait idén is folytatja – mondta el Benedek Zsolt, de megújult balatoni gyermektáborukba most is várják majd a diákokat, a családokat.

Mind az önkormányzat, mind pedig a kerületi Fidesz szervezet folyamatosan szervez jótékonysági eseményeket, nem csak a kerületben élőknek, az óvodásoknak, de a határontúli magyar közösségeknek egyaránt. Idén harmadjára szerveztek olyan eseményt, ahol a kerületi óvodáknak tudtak fejlesztő játékokat átadni.

Benedek Zsolt elmondta, a helyi Fidesz képviselői, aktivistái is szerepet vállalnak az EP választási kampányban, gyűjtik az aláírásokat, találkoznak az emberekkel, de már tervezik a következő programokat is.