Michael R. Pompeo beszédet mondott az AIPEC Konferencián

Az Egyesült Államokban rendszeresen megrendezik az AIPAC szakpolitikai konferenciát. Az esemény résztvevőinek elsődleges célja, hogy az Egyesült Államok és Izrael közötti kapcsolat előmozdítása érdekében tegyenek meg fontos lépéseket. A konferencián beszédet mondott Michael R. Pompeo amerikai külügyminiszter. 

Michael R. Pompeo amerikai külügyminiszter beszédében kiemelte: „Sokszor jártam Izraelben, de ez volt az első alkalom, hogy megtiszteltetés számomra, hogy meglátogassam az új nagykövetségünket a zsidó nép és a zsidó állam örök fővárosában, Jeruzsálemben.”

Michael R. Pompeo beszéde teljes terjedelmében elolvasható, illetve a beszéd video felvétele is megtekinthető az USA Department of State oldalán, ide kattintva 

A konferencia az Egyesült Államok és Izrael közötti partnerségről szól, a résztvevők az esemény egyik kimondott célja, hogy érdemben befolyásolják az amerikai közvéleményt és az amerikai kongresszust az Egyesült Államok és Izrael közötti kapcsolat előmozdítása érdekében.

A szakpolitikai konferencia egyik fő témája az oktatási tapasztalatok átadása. A résztvevőknek lehetősége van meghallgatni az amerikai és izraeli vezetők véleményét politikai, oktatási, gazdasági kérdésekben egyaránt.

Forrás: U.S. Department of State Press

WBPI