Hiánypótlás a BKV-nál, hogyan és miként

Hiánypótlás a BKV-nál, hogyan és miként

Naszályi Gábor, az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke beszélt a járművezetők helyzetéről, a bérekről, valamint a szokásos bértárgyalásokról is.

A szakszervezeti vezető elmondta, a buszvezetés alapvetően nem stresszesebb feladat, mint ha autóval közlekedne az ember, hiszen a buszokhaladását jelentősen segítik a különböző KRESZ szabályok, ám a közlekedés többi szereplője és az utasok teszik nehezebbé a sofőrök dolgát. Példaként említette meg az elsőajtós felszállási rendet, aminek bevezetése óta folyamatos a konfliktushelyzet. Hozzátette nem magával a megoldással van a baj, mert ez több országban bevált már, hanem sokkal inkább az elektronikus jegyrendszer elmaradása a probléma fő forrása, arról nem beszélve, hogy több mint százféle utazásra jogosító papírral rendelkeznek az utasok.

A fővárosi buszok állapotát illetően Naszályi Gábor szerint vegyes a kép, vannak egészen új járművek, de vannak még pöfékelő, erősen lehasznált buszok is. Ám mindezek mellett vannak autóbuszok, amelyek azért nem tudnak forgalomba állni, mert nincs megfelelő számú sofőr, a BKV humánpolitikai igazgatója monda el egy interjúban, hogy több mint 300 járművezető hiányzik a BKV állományából. A hiányt a túlfoglalkoztatással próbálják megoldani, ami jelentősen megviseli a dolgozókat, ez is az egyik fő oka annak, hogy egyre többen hagyják ott a céget. A cég kollektív szerződésében 300 túlórát vállalhat egy dolgozó egy évben, ez több mint egy középkorú buszvezetőnek az egy évre adható szabadsága, azaz többet dolgoznak, mint amennyi az előírt szabadságuk. A fizetéseket illetően Naszályi Gábor megerősítette, a kezdő sofőrök alapfizetése bruttó 250 ezer forint körül van, erre jönnek rá a túlmunkából adódó pénzek.

Problémát jelent az érdekvédelmi vezető szerint az is, hogy a járművezetők biztonsága nem elsődleges szempont a BKV-nál, legyen szó a fülkékről és az éjszakai járatokról.

Rövidesen a szakszervezetek nekikezdenének az éves bértárgyalásnak, Naszályi Gábor szerint most is a 15 %-os béremelés a kiindulási alapjuk, ma már a tulajdonosnak be kell látnia, kell adni, mert elfogynak a dolgozók. A szakszervezetek szerint a hiányt úgy lehetne megoldani, hogy itt tartják az elmenőket, nem pedig kezdőkkel töltik fel a szakmát. De azért is kell béremelés, jelentősebb, mert ha sikerül feltölteni a hiányt, akkor lecsökken a többletmunka, azaz a rendes munkaidőre kell megfizetni a dolgozókat. Bár a BKV és a főváros is fontosnak tartaná a megállapodást, de még eddig semmilyen választ nem adtak a szakszervezetek ajánlatára, ám megállapodás lesz – fűzte hozzá Naszályi Gábor.