Nyári kulturális és gyerekprogramok Erzsébetvárosban

Nyári kulturális és gyerekprogramok Erzsébetvárosban

Hamvas Levente Péter, az ERőMŰVHÁZ vezetője a júniusi programokat ismertette, de szóba került a szokásos nyári tábor is.

 

Hamvas Levente Péter júniusi programokra várja el az érdeklődőket, ezek egyike a június 12-én megrendezésre kerülő Trianon nap, emlékezve az országot hátrányosan érintő békekötésre. Azonban itt nem tudományos előadások lesznek, hanem a művészet erejével emlékeznek, Kautzky Armand színművész, Udvarhelyi Boglárka énekművész és Pozsár Andrea zongoraművész közreműködésével.  Június 14-én folytatódik az Utazó teaház sorozat is, Tóth József előadásában a kiegyezés lesz a téma. Ugyanezen nap délutánján P. Szabó József újságíró mutatja be Észak- és Dél-Korea jelenlegi helyzetét. Ezek az előadások ingyenesek lesznek a Wesselényi utcában.

A K11-ben május 31-én a Laár András vezette Kamara Rock Trió lép fel, amelyik több mint zene, hiszen lesz benne egy kis költészet, egy kis abszurd humor, ez a koncert belépőjegyes. Ugyancsak a Király utcában lesz kiállítása Vasvári László Sándornak lent vagy fent címmel. De itt lesz az Art Wall 101, a közösségi hálón szerveződő nemzetközi csoport a bemutatkozása. Mindkettőt június 8-tól lehet megtekinteni.

A Csányi utcai Zsidó Történeti Tárban látható Féner Tamás nagysikerű könyvéből készült kiállítás, az … és beszéld el fiadnak! címmel, június 7-én egy beszélgetést szerveznek az alkotóval, Darvas István főrabbival. Előtte május 31-n vetvtik le a Foxtrott című mai izraeli-német filmet.

Miután most is lesz nyári szünet az iskolákban, az ERőMŰVHÁZ most is megszervezi a szokásos nyári táborát júliusban. Idén a 4 hét 4 téma lesz a tábor szlogenje, színház, kézművesség, kreatív írás, komolyzene lesz a heti táborok témája. A táboroknak a játszva tanulás álla középpontjában, minden tábor végén megmutatják a gyerekek az egy héten át tanultakat.