Fejleszteni a vidéki hálózatot

Fejleszteni a vidéki hálózatot

Kanász Nagy Máté, az LMP titkára, a párt új elnökségének a tagja beszélt a zöldpárt új feladatairól.

 

A politikus a pártja kongresszusa után lett az elnökség tagja, a kongresszust értékelve elmondta, teljesen új lett az LMP vezetése, Szél Bernadett társelnökön kivételével, aki továbbra is szerepet vállal a zöldpárt vezetésében. Másik társelnöknek Keresztes László Lórántot választották, aki most lett országgyűlési képviselő, előtte a pécsi közgyűlés tagja volt. Kanász Nagy Máté, mint a párt titkára Sallai Róbertet váltotta ezen a poszton. A politikus elmondta, ő egy kompromisszumkereső politikát szeretne folytatni a párton belül is. A most megválasztott elnökség egyik feladata lesz a párt új alapszabályának a kidolgozása lesz. Az LMP titkári posztja egyrészt politikai, hiszen az elnökség tagjaként dönthet, de mellette az ő feladata az elnökség munkájának a koordinálása is.

Tagja lett még az LMP új elnökségének Hajdú Mária, XII. kerületi képviselő, a párt alapítója, korább emlékezetpolitikai szakszóvivő,Turcsán Szabolcs, szintén alapítója a pártnak, Angyal Károly Tibor, Baranya megyei önkormányzati képviselő, Józsa László egyetemi tanár Veszprémből, Kendernay János, az LMP külügyi kabinetvezetője és Pálvölgyi Miklós ügyvéd.

Az új párttestületek most kezdik meg a munkájukat, így többek között az Etikai Bizottság is, amelyik sokat ülésezett az elmúlt időszakban. Ez a testület zárta ki Sallai Róbert Benedeket a párt soraiból, bár döntésük még csak elsőfokon született meg, de hoztak elmarasztaló ítéletet több politikussal szemben, mint Hadházy Ákos korábbi társelnök. Az Etikai Bizottság eddigi elnökét ismét beválasztották a testületbe, de Moldován László mellette még az LMP budapesti szervezetét is vezeti a döntés után.

Mint az elnökség összetételéből is látszik, a vidéki jelenlétet szeretné megerősíteni az LMP, az országgyűlési képviselők egy része, mint Demeter Márta is a Parlamentben fog nagyobb szerepet vállalni – tette hozzá Kanász Nagy Máté.

Ungár Péter, a párt képviselője megvásárolta az azonnali.hu portált, ezzel kapcsolatban az LMP titkára elmondta, nincs szó arról, hogy a párt médiumokat vásárolna, ez – szerinte – az elmúlt 28 év nagy hibája volt, hogy pártok médiumok közelébe kerültek.  Kanász Nagy Máté hozzátette, Ungár Péter egy tárgyilagos lapot szeretne csinálni, mint az objektív tájékoztatás híve. Az azonnali.hu nem lesz sem kormánypárti, sem ellenzéki, az objektív tájékoztatást tartják a szemük előtt a legfontosabbnak.

Kanász Nagy Máté szerint az LMP új vezetése számára a vidéki hálózat fejlesztése lesz az egyik kiemelt feladata, amit rögzítenének a párt új alapszabályába is, de erről bővebbet a következő kongresszus mondhat, a remények szerint ennek az évnek a végén.