Indul a fesztiválszezon Budapesten

Indul a fesztiválszezon Budapesten

Bán Teodóra, a Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. ügyvezetője beszélt a szabadtéri programokról, amelyekkel várják az érdeklődőket.

 

Már tizenötödik éve vezeti ezt az intézményt Bán Teodóra, aki több produkcióra is bőszkén emlékezik, többek között a Monte-Carlo Balett fellépésére, vagy az István a királyra, amely először az ő szervezésükben volt operaszínpadon. Több nagyon fontos eseményük volt, de talán a legfontosabb ezek közül az volt, amikor a Margitszigeti Szabadtéri Színpadot át tudták építeni, ahova ma már bátran lehet hívni világsztárokat is. Ez a játszóhely egyébként idén ünnepli fennállásának nyolcvanadik évfordulóját, amit egyébként a fővárosi nagyobb művészek kérésére hoztak létre. Ma már ez Közép-Európa egyik legjobb színháza, ahol a leglátványosabb előadásokat lehet bemutatni – fűzte hozzá Bán Teodóra, mindezt a főváros közepén, egy gyönyörű zöld környezetben.

Budapest az elmúlt években sikeresen felzárkózott, ma már Európa egyik legfontosabb desztinációja, ez köszönhető annak a munkának, amit Bán Teodóra és munkatársai, valamint a főváros vezetése is elvégzett.

Az idei fesztiválszezont június 9-én egy ingyenes koncerttel indítják a margitszigeti Nagyréten, de később immár a Szabadtérin lesz Quimby koncert, lehet majd hallgatni a Salome című operát, egy hihetetlen hangú török énekesnővel a főszerepben. De lesz még a Nagy Gatsby is. A szabadtéri helyszínen, a Városmajorban és a Margitszigeten 112 előadás lesz, zárásként az egyik helyen a Bonnie and Clyde hazai bemutatója lesz. Mindenféle irányzat lesz hallható, hiszen ezzel is a főváros kulturális sokszínűségét mutatják be.