27 halottja és legalább 30 sebesültje van a dél-texasi Sutherland Springs település baptista templomában történt fegyveres támadásnak.

27 halottja és legalább 30 sebesültje van a dél-texasi Sutherland Springs település baptista templomában történt fegyveres támadásnak.

Legalább 27 halottja és legalább 30 sebesültje van a dél-texasi Sutherland Springs település baptista templomában történt fegyveres támadásnak.Robert Murphy, a megyei seriff szóvivője bejelentette, hogy az elkövető meghalt, azt azonban nem tudni, hogy a rendőrök lőtték-e agyon vagy öngyilkos lett. A sebesülteket helikopterekkel szállítják az egyik közeli kórházba. A Japánban tartózkodó Donald Trump elnök Twitter-üzenetben reagált a támadásra. „Isten segítse meg a Sutherland Springsben  élőket” – írta az elnök. Twitter-bejegyzésben fejezte ki együttérzését Greg Abbott texasi kormányzó is.

 



Újabb nagyszabású adatbázis szivárgott ki offshore cégekről a Süddeutsche Zeitung című német laphoz, amely a Panama-iratok néven is ismert dokumentumok esete után ismét az Oknyomozó Újságírók Nemzetközi Konzorciumával (ICIJ) együtt dolgozta fel az anyagot. A munka eredményeinek ismertetését vasárnap este kezdték meg. A Paradise-iratok (Paradise Papers) nevű adatbázis két offshore-specialistától, a Nagy-Britanniához tartozó Bermuda szigetcsoporton bejegyzett Appleby ügyvédi irodától és a szingapúri székhelyű Asiaciti Trust vagyonkezelő társaságtól tartalmaz iratokat, és szerepel benne 19, adóparadicsomként számon tartott ország és terület, köztük Málta és a Cook-szigetek cégnyilvántartása. A 13,4 millió dokumentumból álló adatbázis feldolgozásában világszerte 96 szerkesztőség vett részt csaknem 400 újságíróval, a munka egy éve kezdődött. A dokumentumokban 47 országból 120 állam-, illetve kormányfő és egyéb politikus nevét találták meg, és találtak bennük adatokat élsportolókról, híres művészekről és nemzetközi óriáscégekről is.