Boldogság, amin dolgozni kell Tarján Zsófia, a HoneyBeast énekese

Boldogság, amin dolgozni kell Tarján Zsófia, a HoneyBeast énekese

 

Hogyan is kezdődik az egyik leghíresebb száma?

 

A jó híremen nem eshet csorba

Beállok én is a tornasorba

Hiszem, hogy két paraelell történet a végtelenben összeérhet…

 

Van egy másik is, amiben übereli anyját…

 

Tudom-e majd überelni anyádat

de te nem mosod magad után a kádat…

Ez egy párkapcsolatról szól, különböző párkapcsolati történetekből lett összegyúrva, Bencsik Kovács Zoltán írta, rengeteg ihletet kapott innen-onnan, párkapcsolati témákban, ezeket összegyúrta és így lett ez a dal. Itt az anyósjelenségről van szó, hogy a választott hölgy jobb tud-e lenni, mint az anyós. Bár nekem is van édesanyám, de nem erről van szó ebben a dalban.

 

Nyáron Ön mivel van elfoglalva?

 

Rengeteget koncertezik a zenekar, születnek új dalok is, a Dal című műsor óta is számos dalunk született, sokat elő is adunk a koncerteken, fel is vesszük őket, de készülnünk az őszre is, lesznek nagyobb klubkoncertek, megjelenik a lemezünk, Önök kérték címmel. A Maradok című számmal többek között.

 

Színház?

 

Nézőként igen. Bár szerepeltem, de tudom, nem vagyok színésztípus, amikor szerepeltem évekkel ezelőtt, akkor is énekeltem, meg rajzoltam. A végén elmondtam három mondatot, amit annak idején én mondtam egy interjúban, én ezt nem nevezném színészetnek.

 

Rajztudás? Honnan jött?

 

Nem tudom, csak azt tudom, hogy mindig is nagyon szerettem rajzolni, amióta az eszemet tudom, én a rajzban kikapcsolódom, szeretem csinálni. Szerettem ezzel foglalkozni, ezért is lettem grafikus. Rengeteg dolgot rajzzal oldok meg, például a Legnagyobb hős klipjének a storyboardja is rajzban született meg. Lerajzoltam, majd odaadtam egy profi stábnak, akik egy animációs filmet készítettek belőle. Festeni is szeretek, most lesz egy kiállításom Szegeden, július 30-án lesz a megnyitó, egy hónapig lesznek láthatóak a képek.

 

Meg lehet abból élni, hogy az ember énekesnő?

 

Nem, de valakinek mégis sikerül. Rengeteg mindentől függ, hogy hol lesz énekes, mikor, miben, sok mindentől, de azt mondom, nem lehet elég, hogy egy átlagos, lakásfenntartós, autós, családi éltre elég legyen.

 

Zsidó anyának az álma, hogy a gyereke orvos, ügyvéd, híres művész, vagy világsztár legyen…

 

Az én anyám nem egy tipikus anya ilyen szempontból, ő azt szerette volna, hogy én boldog legyek.

 

Sikerült?

 

Dolgozom rajta. Az a tudat, hogy dolgozom rajta, éltet is. Azt tudom mindenkinek javasolni, hogy vállalják önmagukat, legyenek bátrak, mindig abba az irányba haladjanak, amit éreznek, legyen az bármi.

 

Köszönöm a beszélgetést.

Az interjú az ATV július 27-i Hetiszakasz című adásának szerkesztett változata.

Breuer Péter