Arató András fotóművész új kötete

Arcnovellák


Ajánlás:
Nos, itt van ez a könyv, az Ön kezében, vagyis inkább két könyv egyben – már megéri az árát, kell itt még itt bármit is ajánlani? -, írások, történetek, elmélkedések, tele ironiával és öniróniával. Élcelődések, szinte vallomások a Szerzőről és barátairól, tiszteltjeiről, köztük természetesen (?) rólam.

border=0
border=0 border=0

Szükséges is ez a szarkazmus a szövegben, mert a képeken nyoma sincs a gúnynak, láthatóan nem karikatúrának szánták őket. Határozottan úgy tűnik, a fortográfus szereti/tiszteli modelljeit. A fotók szinte szentimentálisak, kiváncsi lennék, vajon hogyan mutatja be azokat, akikkel szemben ellenszevet érez.

A fotográfia abban hasonlít a focihoz, hogy mindenki ért hozzá, így természetesen én sem. Ezért aztán valamennyiünk megkönnyebbülésére eltekintek a műelemzéstől, pusztán annyit jegyzek meg, a képeken látható személyeket ollyannak ismerem, amilyennek itt látszanak.

Arcnovellák, közelképek. Nyolcvan sorstársammal egy kötetben, köztük huszénhét Kossuth- és Szechenyi-díjas – egyelőre. Tizenöt nő, hatvanhat férfi, ez véglegesnek tűnik, bár távolról sem ideális. Rendezők, Olimpiai bajnokok, tudósok, színészek, zenészek, humoristák, írók, balerina, köztársasági elnök. Jó társaság, remekül érzem magam benne!

 

Cikk küldése e-mailben ťNyomtatható cikk ť