Magyarország sorsdöntő választás előtt áll

Magyarország sorsdöntő választás előtt áll

?si=BXdTjpFqN-H569eS

Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke, országgyűlési képviselő, rezsivédelmi biztos a Heti TV Pirkadat című műsorában beszélt a júniusi választásokról, és fontos európai történésekről.

 

A politikus elmondta, a kormánypártok országjárást tartanak, ahol az összes lehetséges településen minden fórumon hívják fel az emberek figyelmét arra, hogy Magyarország sorsdöntő választás előtt áll. Azaz két választás előtt, tette hozzá a politikus, mindkettő nagyon fontos, mert nem mindegy, hogy kik kerülnek be a képviselőtestületekbe, nem mindegy, hogy kik irányítják a településeket. Ahogy az sem mindegy, kik képviselik Magyarországot az Európai Parlamentben.

A helyhatósági választást illetően Németh Szilárd Csepelt hozta fel példaként, ahol véleménye szerint az emberek változást akarnak. Egyre többen gondolják azt, nem mehet az tovább, hogy a kerületet egy ember tartsa kézben. Jelenleg minden a mostani polgármesterről szó, senki másnak a véleménye nem jelenhet meg. Mindezek mellett most az is megtörtént, tette hozzá a politikus, hogy úgy fogadták el a kerület költségvetését, hogy arról csak és kizárólag a polgármester hozhat döntést, a képviselőtestület megkerülésével. Németh Szilárd szerint mindeközben az ellenzéki térfélen nem történik semmi, csupán egy újabb megváltóban reménykednek. Mint hozzátette, nem ez az első eset. Vona Gábortól Magyar Péteren át voltak már, akik megváltónak ígérkeztek, de a választók nem kértek belőlük.

A politikus beszélt az EP választásról is, amelynek kapcsán elmondta, az is fontos, hogy minél több olyan ember kerüljön be képviselőnek, aki valóban Magyarország integritásáért kíván küzdeni. Példaként hozta fel az európai helyzetet illetően azt is a politikus, hogy a több, mint két éve tartó háború Európának ártott leginkább, gazdasági erejének és politikai befolyásának egyaránt. Mint felidézte a miniszterelnök szavait, Magyarország sikerét a béke melletti kiállás és a migráció visszaszorítása jelenti. Sajnálatos módon vannak a háborút támogató országok, ám szerencsére a NATO nem kíván egységesen belépni ebbe a háborúba. Ugyanakkor az is látszik, vannak tagállamok, amelyek a háború mellett vannak. Olyan politikára, olyan politikusokra van szüksége Európának, akik képesek elérni a fegyverszünetet, majd az ezt követő békét, egy asztalhoz leültetve Oroszországot és az Egyesült Államokat is.