Halász János: Megkezdi működését a független monitoring rendszer

Megkezdi működését a független monitoring rendszer

?si=L_AlLvN-WlKM49UT

Halász János, a Fidesz országgyűlési képviselője és frakciószóvivője a Heti TV Pirkadat című műsorában beszélt többek között a Debrecent érintő fejlesztésekről.

 

A politikus elsőként elmondta, a debrecenieket is foglalkoztatja a nemzeti konzultáció, amelyben fontos kérdésekre várja a kormány az emberek válaszát. Eddig országosan több mint egymillióan töltötték ki az ívet, ami egy jelentős szám, két hét múlva zárják a konzultációt, biztosan jóval magasabb lesz a válaszolók száma.

Halász János beszélt a Debrecent érintő beruházásokról is, elsőként az akkumulátor gyárakról. Mint kiemelte, az ellenzék csupán politikai hisztériakeltésre használja ezt a beruházást, pedig látni kell, ezek a gyárak is nagyon sokat jelentenek a városnak. Munkahelyek létesülnek, az iparűzési adó is sokat fog hozni a konyhára. Arról nem beszélve, tette hozzá a képviselő, hogy minden beruházás esetén, főleg az akkumulátor gyártást nézve, jelentős figyelmet fordítanak a környezetvédelemre. A kormánypárti politikus kiemelte, mi is itt élünk ebben a városban, senki sem gondolhatja komolyan, hogy számunkra nem fontos a megfelelő mennyiségű és minőségű ivóvíz, vagy a földek állapota. Ezért is határoztak úgy, hogy megkezdi működését a független monitoring rendszer, ami már a gyártás előtt is kiemelt figyelmet fordít a környezetre. A monitoring rendszerben tudósok és szakemberek vesznek részt.

Ugyancsak szóba került a BMW gyár, amelynek a kiépítése már megkezdődött, az oktatási részleg már megépült, hiszen a gyár 2025-ös indulásához jól képzett szakemberekre lesz szükség.

A képviselő beszélt a debreceni repülőtérről is, aminek a bővítéséhez sok forrást fognak bevonni, de azt is látni kell, mindezek megtérülnek, hiszen egy magyar viszonylatban jelentős utasforgalmat lebonyolító repülőtérről beszélünk.

Halász János beszélt arról is, hogy természetesen a Fidesz Debrecenben is készül az önkormányzati és az EP választásokra egyaránt. Ami a várost illeti, bár a hivatalos bejelentésre még később kerül sor, de az biztos, hogy Papp László polgármester a munkájának folytatásához fogja kérni a helyiek bizalmát. Ugyanakkor fontos lesz az EP választás is júliusban, többek között azért is, mert a következő hónaptól kezdve Magyarország lesz az EU soros elnöke.

Vannak fontos sarokpontok, tervek, amiket Magyarország az elnökségi ciklusa alatt szeretne végrehajtani, és természetesen nem mindegy, hogy ezeket az elképzeléseket milyen Európai Parlamenttel és milyen Európai Bizottsággal közösen sikerül majd megvalósítani.

A sarokpontok közül Halász János kiemelte az uniós bővítést, melynek kapcsán elmondta, a magyar kormányfő többször is kiállt a nyugat balkáni országok bevonása mellett. Szóba került Ukrajna ügye is, a képviselő szerint a magyar kormány álláspontja következetes, meggátolni nem akarta a csatlakozási tárgyalások megkezdését, ugyanakkor ezt a folyamatot még korainak tartja. Mindez azonban nem gátolja a magyar-ukrán kétoldalú kapcsolatok fenntartását, Magyarország továbbra is segíti és támogatja Ukrajnát.