A demokráciát féltőknek először otthon kellene körülnézni

A demokráciát féltőknek először otthon kellene körülnézni

?si=0oKQ4HYcSTUS1DYs

Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke, országgyűlési képviselő, rezsivédelmi biztos a Heti TV Pirkadat című műsorában beszélt a nemzeti konzultációról és egy új Európáról.

 

A politikus elmondta, a parlamenti őszi ülésszak méltó lezárása lesz a héten a szuverenitás-védelmi törvény elfogadása, amelyik jelentősen hozzájárul Magyarország biztonságához. Ugyanakkor, tette hozzá a képviselő, hasonló fontossággal bír a mostani nemzeti konzultáció, aminek során a magyar emberek véleményét várják a brüsszeli lépésekkel kapcsolatban. A magyar kormány egy új európai politikát szeretne elérni, június után nem lenne szabad engedni, hogy olyan emberek döntsenek, akiket nem választottak az emberek, akiket ilyen vagy olyan módon kineveztek. De addig is, ha a mostani konzultáció is sikeres lesz, és sokan mondanak véleményt, akkor a magyar kormányfő a jelenleginél is erősebb jogosítványokkal tud leülni a tárgyalóasztalhoz. Brüsszel és az európai országok egy része egészen furcsa szemmel nézi a közösséget és annak számos tagját, mint például Magyarországot. Pedig az elmúlt hónapok eseményeit nézve csupán annyit kellene tenniük, hogy a demokráciát féltőknek először otthon kellene körülnézni. Izrael háborúja kapcsán azt lehet látni Európában, hogy a nagyvárosokban hatalmas tüntetések vannak, de nem a palesztinok, hanem a Hamasz, és így a terror mellett. Azt is látni kell, és ezen változtatni kell, Európa jelentős összegeket fordított Gázára, abban a naív hitben, hogy a támogatásokat kenyérre fordítják, de mára kiderült, ezekből a pénzekből fegyverek készültek. Mindeközben Magyarországon továbbra is hatályban van immár 13. éve a zéró tolerancia az antiszemitizmussal szemben, és most is azt látni, a hanuka alatt is, hogy zsidó honfitársaink szabadon ünnepelhetnek, szabadon megélhetik hitüket, emelte ki a politikus.

Németh Szilárd az európai energiahelyzetről is beszélt, ennek kapcsán megjegyezte, egy furcsa politika jött létre, amit méregzöldnek lehet nevezni. Ennek jegyében mindent igyekeznek bedarálni, tulajdonképpen a cél az amerikai ipar érdekeinek a védelme. A rezsibiztos szerint ez egy felelőtlen gondolkodás, ami tele van kettősséggel, például a németek az atomerőműveiket bezárták, ám mindeközben a franciáktól vesznek áramot, ahol mindezt atomenergiával állítják elő. Magyarország mindig is hangoztatta, szükség van az atomerőművekre, a sokak által indokolatlanul kritizált Paksra és Paks 2-re, hozzátéve, amennyiben megépül a második erőmű is, úgy például a rezsivédelmi alapba jóval kevesebb költségvetési forrást kellene beletenni, hiszen jóval olcsóbban lehetne villamosenergiát előállítani. A politikus szerint Brüsszel azért támadja a paksi beruházást, mert ők nem a magyar emberek, hanem a nagy energiacégek érdekeit nézik, és azt szeretnék, hogy a 2010 előtti időszak jöjjön vissza. A rezsibiztos emlékeztetett, ezek az évek voltak sajnos azok, amikor az energiacégek külföldi kézben voltak, az infláció mértékét többszörösen meghaladva emelték az árakat.

A képviselő végül külön beszélt a vidéki emberek számára oly fontos tűzifa programról, ennek kapcsán elmondta, a kormány továbbra is jelentős összegeket fordít a szociális és a kedvezményes árú tűzifa programra. Németh Szilárd hozzátette, ez egy olyan fontos program, amelyet például az összes önkormányzati szövetség is támogat, arról nem beszélve, hogy a magyar emberek körében is népszerű.