Halász János:Nagyon is pezseg az élet Debrecenben

Nagyon is pezseg az élet Debrecenben

?si=GnSo6SfUs7vYi0Nw

Halász János, a Fidesz országgyűlési képviselője és frakciószóvivője a Heti TV Pirkadat című műsorában beszélt a parlamenti évad kezdetéről valamint a Debrecenben zajló történésekről.

 

A politikus elsőként beszámolt az őszi parlamenti ülésszak kezdetéről, mint elmondta, a nyitó napon a szokások szerint a miniszterelnök beszél. Kiemelte, hogy Orbán Viktor egy nagyon fontos és pontos beszámolót adott a képviselőknek. Egyrészt elmondta, milyen munkát végzett a kormány a parlamenti szünet alatt, másrészt bemutatta az ország jelenlegi helyzetét, de ezen túlmenően felvázolta azt is, milyen feladatok várnak az országra, milyen kihívásokkal kell szembenézni. A képviselő szerint most is egy egészen pontos képet kapott mindenki a kormányfőtől.

Halász János beszélt a Debrecenben zajló eseményekről is. Hozzátette, az elmúlt hetekben nagyon sok rendezvényt szerveztek a városban élőknek, az odalátogatóknak. Ezek közül kiemelte a nagyon népszerű reptéri futást. A repülőtérrel kapcsolatban kérdésre válaszolva a politikus fontosnak tartotta elmondani, sikerült visszatérni a pandémia előtti állapotokra az utasforgalmat illetően. Minden járat nagyon népszerű, komoly forgalom zajlik. Most egy jelentősebb fejlesztés indulhat be, hiszen rövidesen a debreceni reptér életében megjelenik a törökországi desztináció a Debrecen-Isztambul járat elindításával. Összességében ki lehet jelenteni, nagyon is pezseg az élet Debrecenben.

Nagyon fontos a város életében a BMW beruházása, ahol a tervek szerint két év múlva beindul a termelés is. Ennek kapcsán azt emelte ki Halász János, hogy a miniszterelnök pont a tegnapi beszédében hívta fel a figyelmet arra, hogy Európában 2035-től csak elektromos autókat lehet forgalomba helyezni. Ez egy olyan versenyhelyzetet teremt, amiben Magyarország nem maradhat le, ezért is lesz az, hogy Debrecenben a BMW elektromos autókat fog gyártani. Ezekhez az autókhoz azonban akkumulátorokra is szükség van, és minden gyárnak az a fontos, hogy ezek az akkumulátorok a közelben készüljenek. Minden ellenkező rémhírrel szemben a most létesülő akkumulátorgyárak mindegyike az uniós előírásoknál sokkal szigorúbb környezetvédelmi szabályoknak megfelelően kell működjön,  ezeket a hatóságok folyamatosan ellenőrzik, és be is tartatják. Ellenzéki politikusok szerint sok külföldi, távol-keleti dolgozó fog érkezni a gyárakba, ami problémát okozhat. Ennek kapcsán Halász János kijelentette, pont az ellenzék az, amelyik nagy számban telepítene be migránsokat az országba, elvéve a magyarok munkáját, így akarván megfelelni a brüsszeli elvárásoknak. Ezzel szemben a helyzet az, hogy csak és kizárólag hivatalos papírokkal, csak és kizárólag meghatározott időre érkezhetnek külföldiek dolgozni ezekbe a gyárakba, és csakis abban az esetben, ha nem tudják magyar munkavállalókkal ellátni a feladatokat. Természetesen majd gondoskodni kell a külföldi munkavállalók elhelyezéséről, a város olyan helyén, ahol nem zavarják a helyiek életét.