Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke, országgyűlési képviselő, rezsivédelmi biztos a Heti TV Pirkadat című műsorában

Vannak nevek a tarsolyban

Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke, országgyűlési képviselő, rezsivédelmi biztos a Heti TV Pirkadat című műsorában beszélt Budapest helyzetéről és a rezsivédelemről.

Az elmúlt napok esőzései nyomán a politikus beszámolt tapasztalatairól. Mint elmondta, például Csepelen a fővárosi tulajdonban lévő utak csatornázása nem megoldott, nem beszélve a kisebb és nagyobb kátyúkról. Véleménye szerint a Karácsony Gergely vezette főváros semmilyen munkát nem végez, az pedig, hogy hol, milyen út kerül felújításra egész egyszerűen politikai döntéssé vált. Ennek kapcsán azt is megjegyezte a képviselő, hogy amíg Tarlós István volt a főváros első embere, addig nem számított, hogy melyik kerületi önkormányzat milyen színezetű. Ugyanígy fontos lenne beszélni a budapesti közlekedésről, ami egész egyszerűen tragikus, emelte ki Németh Szilárd. Úgy látszik, mindenféle elképzelés mellé teszetoszaság párosul Budapest jelenlegi vezetésénél. Arra a felvetésre, hogy ha minden ilyen rossz, akkor 2019-ben miért úgy döntöttek az emberek, ahogy döntöttek, a politikus úgy felelt, Karácsony Gergely becsapta a budapestieket, az ígéreteiből semmit sem valósított meg. Olyan főpolgármesterre van szükség, hangsúlyozta Németh Szilárd, akiben van elhivatottság, aki tárgyalóképes, aki víziót tud felvázolni, és mindezt el is tudja mondani érthetően az embereknek. Olyan vezető kell, aki be is tartja az ígéreteit. A Fideszben vannak ilyen emberek, jelenleg 25-30 név van a tarsolyban, mindegyikük alkalmas lehet a feladatra. Az, hogy ki lesz a végleges jelölt, később dől majd el. Olyan főpolgármesterre van szükség, aki nem hajol meg egyetlen párt akarata előtt, aki az emberek érdekeit nézi. Karácsony Gergely nem ilyen, pontosan látható, hogy az ellenzék vezető pártja, a DK elnökének erőteljes kérése nyomán próbál minden áron a kormány kerékkötője lenni.

            Németh Szilárd beszélt a rezsivédelemről is, mint kiemelte, augusztus elsejétől új energia év kezdődik, ez a lakosság számára egy valamit biztosan jelent, az átlagfogyasztásig továbbra is rezsivédett áron jutnak hozzá a gázhoz és az áramhoz. A rezsibiztos hozzátette azt is, ezt a döntést mindenki érti és érzi, ami azt jelenti többek között, hogy a gáz tekintetében a lakosság 85 százaléka, míg az áram esetén 78 százaléka tudott megmaradni az átlagfogyasztás szintjén. Nagy köszönet illeti az embereket, hogy megtanultak spórolni, ebben a kormányzati szektor is példával járt elő. A rezsivédelmi alapban jelenleg több, mint 1300 milliárd forint van, ez is biztosítja a magyar emberek számára a kiszámítható következő évet.