A hit által értéket képviselünk

A hit által értéket képviselünk

 

Vejkey Imre országgyűlési képviselő, a parlamenti imacsoport vezetője a Heti TV Pirkadat című műsorában beszélt a hit fontosságáról, és Ferenc pápa látogatásáról.

 

A politikus elmondta, hogy az általa vezetett parlamenti imacsoport ma a Nemzeti Múzeumban rendez egy kulturális eseményt, amely a pápalátogatás egyfajta bevezetője lesz. Megjegyezte, a köszöntőjében legelőször a nemrégiben elhunyt Bajkai István országgyűlési képviselőről is meg fog emlékezni, aki a munkájában és a magánéletében is bizonyította a hit erejét, azt, hogy a zsidó-keresztény kultúra mennyire is fontos számunkra. Azt is megmutatta a volt képviselő, hogy Ószövetség nélkül Újszövetség sem létezhet. Vejkey Imre szerint a parlamenti imacsoport egy olyan különleges része a közéletnek, amelyik minden képviselő számára nyitva áll. Sok tagja van már az imacsoportnak, volt és jelenlegi képviselők, politikusok. Vejkey Imre hozzátette, a hit nagyon fontos a parlamenti munkában is, hiszen mint megjegyezte, a hit által értékeket képviselünk. Ennek kell meghatároznia a mindennapjainkat, főleg a mostani nehezebb időszakban. A politikus kiemelte, a zsidó-keresztény kultúra kapcsán, hogy az Európai Közösség egykori alapítói a II. Világháború után is azt mondták, Európa csakis erre a gondolatra épülhet, ha ez nincsen, akkor az egységes Európai Közösség is elveszhet. Ezt mostanában minden alkalommal el kell mondani, hiszen látható, vannak olyan politikai gondolatok, amelyek pont ennek az egységes Európának az alapjait vitatják.

Ami Ferenc pápa látogatását illeti, a képviselő elmondta, a katolikus egyház feje rövid időn belül harmadszor találkozik a magyar hívőkkel, hiszen már járt Csíksomlyón, majd az Eukarisztikus Kongresszus idején Budapesten, és most fog jönni harmadjára. Ferenc pápa ismeri a magyar történelmet, azt az alapvetést, amire Szent István Magyarországa épült. De ugyanúgy tisztában van a mai Magyarország értékeivel, hiszen elismerően nyilatkozott az Alaptörvényről, annak keresztényi tartalmáról, a családról, a férfi és a nő szerepéről. A mai Magyarország erre épül, mondta el Vejkey Imre, de természetesen mindenkinek van joga nem csak a hitét, hanem a magánéletét is megélni. Minden kritika ellenére ez is olvasható az Alaptörvényben.