Halász János: Csak olyan döntések születnek, amik jók a városnak

Csak olyan döntések születnek, amik jók a városnak

 

Halász János, a Fidesz országgyűlési képviselője és frakciószóvivője a Heti TV Pirkadat című műsorában beszélt többek között a Debrecent érintő ügyekről.

 

A képviselő beszámolt a parlamenti munkáról, mint elmondta, a múlt héten megkezdődött tavaszi ülésszak sok munkát fog adni, nagyon sok fontos törvényt kell meghozni. Már megkezdődött az idei költségvetés vitája. A helyzet azt diktálja, hogy számos ponton kell majd módosítani a büdzsét. Mellette fontosnak nevezte a politikus azt a határozati javaslatot is, amelyről a mai nap folyamán kezdenek vitázni a képviselők. Mint megjegyezte, a háború kapcsán sok nyomás éri az országot, a kormányt és a parlamentet is, ezért döntött úgy a Fidesz frakció, hogy egy határozati javaslatot nyújt be, aminek az eredményeként a képviselők kinyilvánítják az emberek akaratát, azaz a béke szükségességét.

Halász János külön is beszélt a Debrecent érintő ügyekről. Véleménye szerint sok téma foglalkoztatja a helyieket: a rövidesen befejezésre kerülő 10 km-es bicikliút, a különböző sportsikerek és kulturális események. Ugyanakkor az is igaz, hogy az akkumulátorgyárak ügye is beszédtémát ad Debrecenben. Látni kell azt, hogy ebben a városban, emelte ki a politikus, a vezetés mindig is kiállt a helyiek érdeke mellett. Most is ki lehet jelenteni, csak olyan döntések születnek, amik jók a városnak. Természetesen folyamatosan tájékoztatni kell az embereket, el kell oszlatni az aggodalmaikat, be kell mutatni, hogy Debrecenbe is csak olyan fejlesztések jöhetnek, amelyek megfelelnek a legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak. Az akkumulátorgyár ügye az egy fejlesztési kérdés, munkahelyteremtési kérdés. Ezzel szemben az ellenzék politikai ügyet kreál ebből az egészből, amit a közmeghallgatásokon is lehetett tapasztalni. Halász János szerint a gyárral kapcsolatos népszavazási kezdeményezések is pontosan ezt mutatják. emlékeztetett arra, hogy volt egy elfogadott népszavazási kezdeményezés, ám az ellenzék tavaly novemberben nem indította el az akcióját, nyilvánvalóan azért, hogy erre az esztendőre folyamatosan felkavarják az akkumulátorgyár ügyét. Nincs más céljuk, jelentette ki a politikus, mint a jövő évi önkormányzati választáson jobb eredményeket elérni. Ám az is igaz, a debreceniek ismerik a városvezetést, ezért is van az, hogy immár 25. éve a Fidesz vezeti a várost, természetesen az emberek véleményének megkérdezésével.

Halász János beszélt a debreceni reptérről is. Mint elmondta, a remények szerint nagyobb utasforgalmat érnek el, mint a pandémia előtti évben. Új terminál épül, új desztinációk jönnek létre, azaz minden adott egy sikeres esztendőhöz.

Végezetül Halász János a kormány által bevezetett olcsó tömegközlekedési bérletről is kifejtette a véleményét. Ez a bérlet nagyon hasznos azoknak is, akik a megye különböző részeiről ingáznak Debrecenbe, de ugyanilyen fontos a diákoknak, akik az egyetemen tanulnak. Nem beszélve arról, hogy a nyári turistaszezonban, ahol a remények szerint a belső idegenforgalom is fellendül, nagyon sok pozitív változást fog hozni ez a tömegközlekedési bérlet.