Túl vagyunk az idei Zsidó Kulturális Fesztivál félidején

Kedves fesztivál-látogató közönségünk!

Túl vagyunk az idei Zsidó Kulturális Fesztivál félidején, a maival együtt sajnos már csak három napunk van arra, hogy életörömre hangolódjunk – ám bizonyosak vagyunk benne, hogy a múlt vasárnap óta lezajlott programok révén feltöltődtek erővel, energiával és jókedvvel! Hiszen ez volt a célunk: olyan nehéz évek után, s a szomszédunkban zajló véres háború közepette a Zsidó Kulturális Fesztivál művészeti rendezvényei révén erőt és hitet adni a folytatáshoz, a mindennapok méltó megéléséhez.

2022. szeptember 4-12.
Az elmúlt napokban hallhattuk Kern Andrást és művészbarátait, tapsolhattunk az izraeli Nigun kvartettnek, megcsodálhattuk a színpadon a kirobbanó formában lévő Koncz Zsuzsát, álló ovációval ünnepeltük Havasi Balázst, együtt éltettük a zene erejét Malek Andreával, s még mindig nincs vége, van még előttünk néhány nap, amikor a felhőtlen életörömre fókuszálhatunk.

Ne feledjék, ma este lesz a Budapest Klezmer Band koncertje a Dohányban, ma utazhatunk vissza egy nosztalgikus koncerten az elmúlt évtizedek hangulatába Gergely Róberttel a Hegedűs Gyula utcai zsinagógában; vasárnap meghallgathatjuk, hogyan szól a „Földközi-tenger hangja” egy spanyol énekesnő, Mara Aranda révén a Rumbach-ban, ugyancsak vasárnap részesei lehetünk a Teszter Nelli-Nógrádi Gergely szerzőpáros ősbemutatójának egy zenés komédia előadásán a Hegedűs Gyula utcai zsinagógában; majd ugyanitt hétfőn már a Sabbathsong Klezmer Band koncertjén emlékezhetünk Fényes Szabolcsra és Jávor Pálra. Ugyancsak ősbemutatóval jelentkezik a Zsidó Kulturális Fesztiválon most először a Madách Színház, amelynek Tolnay Szalonjában az Emberszag című film-szín-játékot adják szeptember 12-én, hétfőn este 7 órától. Szép Ernő életének és költészetének valódi mélységei elevenednek meg a darab zseniális főszereplőjével, a Szép Ernőt alakító Gyabronka Józseffel.

A még ránk váró, összes programot természetesen nem lehet felsorolni, amire roppant büszkék vagyunk, hiszen az idei Zsidó Kulturális Fesztivál kínálata kivételesen gazdagra sikeredett.

Mi kitettünk magunkért, a művészek is megmutatták, hogy mit tudnak, a közönségünknek pedig csak hálásak lehetünk érte, hogy velünk tartottak és még velünk tartanak.

Jó szórakozást szeptember 12-ig, s ne feledjék: életörömre hangolunk!

A Fesztivál részletes programja