A közterületnek sokan veszik hasznát, de ebből a kerület nem sokat lát.

A közterületnek sokan veszik hasznát, de ebből a kerület nem sokat lát.

 

Veres Zoltán önkormányzati képviselő, a Fidesz frakcióvezetője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a kerületi média és tájékoztatás visszásságairól, valamint a Belső-erzsébetvárosi közlekedésről, a biciklikről, rollerekről.

 

A képviselő a vasárnapi országgyűlési választás kapcsán arról beszélt, hogy Erzsébetváros honlapja, közösségi oldala és újságja elvesztette közszolgálati jellegét. Már a közélet iránt nem annyira érdeklődő olvasók számára is feltűnt, hogy politikai célokat szolgálnak ezek a médiumok. Pont a választás kapcsán a jegyzőnek, az önkormányzatnak a szavazással kapcsolatos információkat, technikai részleteket kellene ismertetni, de mindezek helyett, mindegyik felületen országos politikusok, baloldalinak mondott elemzők és véleményvezérek fejtik ki gondolataikat. Mondataikkal egyértelműen befolyást kívánnak gyakorolni a kerületre, az ellenzéki összefogást támogatva, mindezzel a választás tisztaságát veszélyeztetik. Hozzátette azt is, hogy 2019 előtt egyáltalán nem így működött a tájékoztatás, az önkormányzat médiafelületeinek volt egy etikai kódexe, melynek kidolgozásában a pártok vettek részt. Ez azt is jelentette, hogy minden hang megszólalhatott, de azt is például, hogy a kerület lapjában egyáltalán nem szerepeltek pártlogók. Ezzel szemben ma egyértelműen az ellenzéki összefogás mellett állnak ki ezek a médiumok.

Veres Zoltán beszélt Belső-Erzsébetváros közlekedési nehézségeiről, különös tekintettel a biciklikre és a rollerekre. Megjegyezte azt is, évek óta gondot jelentenek a kerület ezen részében elhagyott rollerek, most az önkormányzat harminc mikro mobilitási pontot alakított ki sok pénzért. Ezeket egyébként sokkal egyszerűbb lenne bicikli és roller tárolónak nevezni. Különösen furcsának nevezte azt is, hogy ezek a tárolók Erzsébetvárosban nemcsak a kerületi utakon, de a fővárosi részeken is megtalálhatók, ezeket a kerületi önkormányzat alakította ki, de ingyenesen bocsátotta a főváros rendelkezésére. A politikus véleménye szerint ezek a tárolók alkalmasak lennének például közterületi reklámok elhelyezésére is, ahogy a rollerüzemeltető cégek is hozzá tudnának járulni a költségekhez. Mindezekből pontosan látszik, hogy a közterületnek sokan veszik hasznát, ám ebből Erzsébetváros nem sokat lát. Hozzátette azt is, itt is észrevehető, hogy a jelenlegi városvezetés nem igazán figyel a kerület érdekeire.

Végezetül Veres Zoltán arra bíztatott mindenkit, a kerületieket is, hogy április 3-án vegyenek részt a demokrácia ünnepén, a választáson. Bízva abban, hogy az emberek pontosan tudják, milyen irányba indult el az ország, milyen úton halad, amit folytatni kell. És ha ez a gondolkodás most majd 2024-ben a kerületben is győzni fog, akkor valóban élhetővé válik a környezetünk.