Magyarországnak tapasztalt vezetőre van szüksége.

Magyarországnak tapasztalt vezetőre van szüksége.

 

Hollik István országgyűlési képviselő, a Fidesz kommunikációs igazgatója a Heti TV Pirkadat című műsorában beszélt az orosz-ukrán háború kapcsán a választásról, de szóba került az Európai Unió, valamint az Európai Néppárt is.

 

A politikus arra a kérdésre, hogy a háború mennyire írja át a kampányt, úgy felelt, az embereket természetesen foglalkoztatja a konfliktus, de a magyarok azt szeretnék, ha az ország kimaradna a háborúból. Ezt az álláspontot képviseli a magyar kormány is. Semmilyen módon nem szabad belesodródnia Magyarországnak a háborúba, a kormány álláspontja egyértelmű a további szankciók elutasításában is, mert ez szembemegy az ország és az Európai Közösség érdekeivel is. Ugyanakkor Magyarország minden eszközzel segíti a menekülteket. A kormány az elmúlt harminc év legnagyobb humanitárius segélycsomagját állította össze. Hihetetlen erőfeszítéseket tesz a kormány, a segélyszervezetek, a vállalkozások és a magánszemélyek, ami megmutatja, hogy Magyarországra, a magyar emberekre lehet számítani. De természetesen nem mindegy, hogy április 3. után ki lesz az ország kormányfője. Hollik István kijelentette, csak akkor lesz az ország biztonságban, csak akkor lesz fejlődés, ha az emberek egy megbízható, tapasztalt vezető kezébe adják a kormányrudat. Nem lehet, hogy olyan ember vezesse a kormányt, aki összevissza nyilatkozik, aki egyik napról a másikra megcáfolja előző gondolatait.

Ami a magyarok biztonságát illeti, a kormány évekkel ezelőtt belekezdett egy komoly haderő fejlesztési reformba, mert világos, hogy a békéhez erőre van szükség, ezért is indították el a Zrínyi 2020-2026 programot. Hozzátette azt is, hogy Európa más országai is felébredtek, így például a német kormány is gigantikus összeget kíván saját hadereje fejlesztésére fordítani. Ezt meg kell tenni, mert Európa vezetői rájöttek, hogy az elmúlt évtizedekben a Közösség ereje jelentős mértékben meggyengült.

      A kommunikációs igazgató kommentálta azt a hírt, hogy az ellenzék március 15-i rendezvényén az Európai Néppárt elnöke Donald Tusk is felszólalt. Megjegyezte, nem véletlen, hogy az ellenzék egy igazi háborúpárti politikust hívott meg. Bár a néppárti elnök többször is azt mondta, hogy a háborúpárti nyilatkozatait magánemberként tette, de egy ilyen jelentős súlyú közszereplőnek nem lehet magánvéleménye, jelentette ki Hollik István. 

              A politikus az Európai Néppárt és a Fidesz jövőbeni kapcsolatáról azt mondta, nem látszik jelenleg, hogy az EPP változtatni akarna eddigi álláspontján, azaz továbbra is egy baloldali politikát folytat. Amíg nem lesznek változások a Néppárt politikájában, addig nem lehet a Fidesszel való kapcsolat javításáról beszélni.