Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője, parlamenti frakcióvezető-helyettese a Heti TV Pirkadat című műsorában

Az ellenzék reméli, hogy nemcsak Budát, de az egész országot is átveszi.

 

Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője, parlamenti frakcióvezető-helyettese a Heti TV Pirkadat című műsorában a választási előkészületekről, az ellenzék esélyeiről beszélt.

 

 

Tordai Bence elmondta, áprilisban a Budapest 4. számú választókerületében indul egyéni jelöltként. Ennek kapcsán megjegyezte, hogy a kormánypártok például nem az eddigi képviselőt, Varga Mihály pénzügyminisztert indítják ebben a körzetben, ahogy több más kormánytag, vezető politikus sem fogja megmérettetni magát az ellenzékkel szemben. A képviselő szerint mindez azért történik, mert a Fidesz-KDNP nem akarja vezető politikusait vert helyzetben látni. Összességében elmondható, az ellenzék Budát is visszaveszi, ahogy a tervek szerint az egész országot. Persze az is igaz, jegyezte meg Tordai Bence, a 2022-es választás a „csatatér” körzetekben fog eldőlni. Ez kb. 20-30 egyéni körzetet jelent. Tordai Bence szerint az ellenzék feladata, hogy minden választókörzetben jelen legyen a szavazókörökben, mert így lehet a választások tisztaságát megőrizni. Így a remények szerint mindenütt lesznek ellenzéki szavazatszámlálók is.

Tordai Bence kijelentette, az összes ellenzéki párt elfogadta azt a nyilatkozatot, amelyik a társadalmi együttélésről szól, a rasszizmus elítéléséről, a kirekesztés elleni fellépésről. Az ellenzéki összefogás működik, jegyezte meg a politikus, erre jó példák az önkormányzatok. Nyilvánvalóan a pártok között vannak viták, de ezek viszik előre a demokráciát, egy adott település életét. Tordai Bence felhívta a figyelmet arra is, hogy a kampányban az egyik legfontosabb dátum február 12., hiszen attól a naptól kezdve gyűjthetik a jelöltek az ajánlásokat, ez a kampány hivatalos kezdete.