Németh Szilárd :Az embereket meg kell hallgatni

Az embereket meg kell hallgatni

Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke, a HM parlamenti államtitkára a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a rezsicsökkentésről, az emberekkel való kommunikációról, az Európát is érintő új biztonsági kihívásokról.

 

 

A politikus legelőször a rezsicsökkentésről beszélt, annak eredményeiről, valamint arról, hogy az ellenzéki összefogás pártjai és annak vezetői folyamatosan támadják ezt a programot. Véleménye szerint teszik ezt mindazok ellenére, hogy az emberek látják a havonta megkapott számlákon, a 2013-ban elindult rezsicsökkentés mennyi megtakarítást jelentett számukra. Látható az is, hogy a rezsiszolgáltatások árai harmadával csökkentek, ahogy csökkent a víz és csatornadíj, ingyenes lett a kéményseprés. Az ellenzék minden kritikája és támadása azt mutatja, vissza akarnak térni a 2010 előtti időszakra, amikor is a szolgáltatások árai az egekben voltak, folyamatosan emelkedtek, a cégek mindegyike külföldi kézben volt. Szerencsére, tette hozzá, 2010-ben az embereknek ebből is elegük lett és megbízták Orbán Viktort kétharmados többséggel, hogy valósítsa meg programját, köztük a rezsicsökkentést.

              A képviselő szerint mindezt a Fidesz-KDNP pártszövetség és a kormány úgy valósítja meg, hogy tisztában van vele, meg kell hallgatni az embereket, figyelni kell rájuk. Ezért is indítottak több nemzeti konzultációt, népszavazást, melyeken több millióan vettek részt, ahol az emberek többek közt elmondták, szükség van a rezsicsökkentésre, ahogy például meg kell állítani a migrációt is. Nem szabad úgy csinálni, ahogy a baloldali ellenzék teszi, amelyik lenézi a választót, mindenféle jelzővel illetve őket. Úgy látszik, tette hozzá a politikus, ezek a klasszikus baloldali hagyományok a 21. században is élnek.

              Németh Szilárd, mint a HM parlamenti államtitkára az Európát érintő biztonsági kihívásokról elmondta, azokra válaszolni kell. Több módszer van rá, mint például a nemzeti hadseregek megerősítése vagy a regionális összefogások megszervezése. Az egyik legégetőbb probléma továbbra is a migráció, jelentette ki a politikus, amit legutóbb a lengyel-fehérorosz határon történtek mutattak meg. Hozzátette, az EU, Brüsszel például semmilyen segítséget nem adott Lengyelországnak, ahogy azt korábban tette Magyarországgal is. Ez is azt mutatja, hogy a brüsszeli bürokraták nem a migráció megállításában, hanem megszervezésében érdekeltek. Ehhez csatlakozik például a politikus szerint a hazai ellenzék is, amelyik így akar plusz szavazatokat szerezni.