Veres Zoltán, a Fidesz erzsébetvárosi önkormányzati képviselője, frakcióvezetője a Heti Tv Pirkadat című műsorában

Ez így nem együttműködés

Veres Zoltán, a Fidesz erzsébetvárosi önkormányzati képviselője, frakcióvezetője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt az önkormányzat feladatairól, a jelenlegi városvezetés hibáiról.

 

A politikus a saját munkáját illetően elmondta, frakcióvezetőként össze kell fognia a saját képviselőcsoportját, mellette tisztában kell lennie az összes előterjesztéssel, javaslattal, ehhez minden anyagot el kell, olvasson, valamint a szükséges információkat is be kell szereznie. Mellette természetesen a városvezetéssel, a többi frakció vezetőjével, képviselőjével is kell kommunikálni, hiszen a testület alapvetően az együttműködésre épül. A jelenleg ellenzéki Fidesz frakció az elmúlt két évben ebben a szellemiségben készítette el javaslatait, bár az is igaz, ezeket nem hallgatta meg a többség, pedig a nyitottság az, amely mentén tudna működni egy város, egy kerület. A képviselő mindezek mellett egy nagy területet átfogó bizottságot is vezet, ami a szociális ügyektől kezdve a kultúráig sok mindennel foglalkozik.

Veres Zoltán beszélt a veszélyhelyzetről, amikor a polgármester egyedül döntött. Mint megjegyezte, minden döntés számon kérhető, hiszen ezek nyilvánosak, van eredményük, következményük, jogi, politikai, gazdasági hatásuk. Például akkor – tette hozzá, amikor a közvagyon fogyni kezd. Most már vannak testületi ülések, ahol már látható a kerületet irányító koalíció együttműködése, ami persze nem egyértelmű, hiszen voltak, vannak olyan döntések, amit nem szavaz meg mindenki a kerületet vezető pártok képviselői közül, például a Klauzál téri csarnok esetében. Az látta, a viszony nem harmonikus, ami Erzsébetváros működését is veszélyezteti.

Veres Zoltán megerősítette, vannak olyan ügyek, amelyek napirenden maradnak, amiket a Fidesz frakció nem enged el, mint például a Molnár Antal Zeneiskola ügye vagy a 100 Tagú Cigányzenekarnak a kerületből történt kitessékelése. Nagyon sok olyan ügy van, amiket bizony a jövőben orvosolni kell – tette hozzá a frakcióvezető. Ugyanilyen eset a kerületben működő Heti Tv esete, amelyik folyamatosan beszámolt az elmúlt években az Erzsébetvárosban történtekről, de ebből az új vezetés nem kért.

A politikus szerint az előző vezetés által megalkotott szociális csomagból sem maradt semmi, noha az Erzsébetváros kártya nagyon sok gondoskodási formához juttatta a lakosokat. Hozzátette, lehet bármilyen a nagypolitika, a helyhatóság feladata az emberek életének javítása lenne. Az előző városvezetés úgy tett az emberekért, hogy 2010-ben egy 10 milliárdos adósságot vet át. Sikerült a kerület gazdaságát rendbe hozni, ehhez kellett kormányzati segítség. Így sikerült az itt élőknek is sokat juttatni, mert nekik is érezni kell, minden értük van, de ezekből nem lett semmi. Mindez úgy, hogy a költségvetés összetétele nem változott. Ám mégsincs pénz a takarításra, az ígéretek ellenére a bulinegyedben sem raktak rendet, ezek mind a mostani vezetés hibái, nekik kell majd elszámolni ezekkel a tettekkel.