Politikai források szerint, mióta Netanjahu visszatért Hawaiin töltött nyaralásáról, ideje jelentős részét a könyv megírására fordítja

Benjamin Netanjahu ellenzéki vezető az elmúlt hetekben nagy erőkkel dolgozik egy új könyvön, tudta meg a Walla híroldal.

Politikai források szerint, mióta Netanjahu visszatért Hawaiin töltött nyaralásáról, ideje jelentős részét a könyv megírására fordítja, amely várhatóan ötvözi a hivatali ideje mérföldköveiből származó emlékeket a stratégiai, gazdasági és politikai tapasztalatokat felvonultató fejezetekkel, mint az iráni nukleáris program elleni küzdelmét, a Pfizerrel kötött vakcina megállapodást és az Ábrahám-egyezményeket.

Netanjahu irodája nem reagált a könyvet vagy a megjelenés dátumát érintő kérdésekre.

Ez lesz Netanjahu negyedik könyve. Politikai karrierje kezdeti napjaiban, az 1980-as és 1990-es években három könyvet írt, amelyek közismertté tették, és a terrorizmus elleni háború nemzetközi szakértőjeként jelölték meg.

A mostani könyv lesz az első, amit több mint 25 év után ír, melyből mintegy 15 évet miniszterelnökként szolgált.

Az első könyveihez hasonlóan, a hozzá közel állók úgy vélik, ezt a könyvet is angolul írja, amelyet anyanyelvi szinten beszél, és elsősorban az amerikai piacra szánja, de nem lehetetlen, hogy később héberül is megjelenik.

Az Egyesült Államokban terjesztett könyv Netanjahu számára nagyobb szerződéseket, nyereséget és jogdíjakat kínál. Bár a Kneszet tagjaként tilos ajándékokat és adományokat elfogadnia, vagy további bevételekért dolgozni – a könyvírás kivételt képez.