Nincs látszatja a takarításnak

Nincs látszatja a takarításnak

Benedek Zsolt, a Fidesz erzsébetvárosi képviselője beszélt Heti Tv Pirkadat című műsorában a kerület helyzetéről.

 

A képviselő szerint egyre inkább az látszik a kerület egészében, hogy az utcák piszkosabbak, a zöldfelületek elhanyagoltabbak, azaz nem csak, hogy nem folytatódott az a lassú fejlődés, ami 2019-ig volt jellemző, hanem egy gyors hanyatlásnak lehetnek az itt élők a szemtanúi és elszenvedői. Ugyan vannak gépek, eszközök, de olybá tűnik, a kerületi takarítási rendben zavar van,ám azt nem lehet tudni, hogy ennek mi lehet az oka, mert erről nincsen információja az ellenzéknek. Bár a mostani vezetés azt hangoztatja, sok mindenre nem jut forrás, de erre Benedek Zsolt úgy reagált, 2019-ben több milliárd forint plusszal vették át a kerületet, arról nem is beszélve, hogy a sokszor emlegetett iparűzési adó bevétele sem volt kevesebb Budapestnek, mint korábban, ebből azért lehet a kerületekre is következtetni. A kerületi költségvetésben egy nagyobb összeg van beállítva a takarításra, ám mindezek ellenére ennek semmi látszatja.

A politikus emlékeztetett arra, 2019 előtt több nyerte projektje volt Erzsébetvárosnak, amihez uniós és hazai források is rendelkezésre álltak, ám azt nem lehet tudni, hogy ezekkel ma mi van, azt lehet látni, nem történtek előrelépések, a képviselőtestület előtt erről nem voltszó, a Fidesz frakció attól tart, ezek nem is indulnak el. Bár a mostani városvezetés azt mondja, felszámolták a bulinegyed problémáit, de ez nem így van – tette hozzá Benedek Zsolt, semmilyen lépés nem történt, ez mármost is látszik, pedig még be sem indult a korábbi nagy turistaforgalom.

Ugyanígy nem lehet tudni a társasházi pályázatokról, a bulinegyedben például a korábban meghirdetett nyílászárók cseréjét a mostani vezetés a vírushelyzetre, a pénzhiányra hivatkozva leállította.