A kormánypártoknak más dolgaik vannak

A kormánypártoknak más dolgaik vannak

Nacsa Lőrinc, a KDNP országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt az afganisztáni helyzetről, az ellenzéki összefogásról, valamint a kormánypártokról.

 

A politikus a Külügyi Bizottság tagjaként beszélt az afganisztáni helyzetről.Mint megjegyezte, sokan ezt vereségnek könyvelik el, ugyanakkor az is igaz, a NATO és szövetségesei a legmagasabb szintről is csak kiválóakat mondtak az ot szolgáló magyar katonákról, akik most a válságkirobbanásakor mindenkit kimentettek, akit tudtak. Ami a későbbieket illeti, aképviselő elmondta, sok a bizonytalanság még, növekszik a szélsőségesek száma, ami megn9öveli a migrációt, mosz mindenki afgánnak mondja majd magát, a német kormány szerint akár ötmillió ember is érkezhet. Egy biztos – tette hozzá, Magyarország nem változtat migrációspolitikáján, a határait mergvédi és nem enged be senkit.

Nacsa Lőrinc beszélt a belpolitikai helyzetrőlis,, kijelentve, a kormánypártok teszik a dolgukat, ellentétben az ellenzékkel, amelyik csak bohóckodik. Bár előválasztás van, de alapok előrele vannak osztva,elsősorban a DK és a Jobbik megállapodásának köszönthetően, amivel tulajdonképpen a saját szavazóit is átverik. Bár az a legfontosabb, hogy a választópolgárokat nem lehet birkának nézni, bár az ellenzék ezt szeretné.

A politikus a fővárosi közlekedési helyzet kapcsán azt jegyezte meg, a nyáron lehetett a legjobban lemérni, idén totális káoszt volt ebben az évszakban. Mindezek mellett mindenütt kosz, emelkedő bűnözés van a fővárosban, ami azért tettenetes, mert nem is olyan régen még nemztetközi turisztikai kiadványokban ajánlották a magyar fővárost, de az nem a mostani Budapest volt. Ezt sikerült elérnbie karácsony Gergely főpolgármesternek és csapatának – tette hozzá. Jelenleg az látható, hogy a város első embere leginkább a miniszterelnök-jelöölt-jelölti kampányával van elfoglalva. Nacsa Lőrinc szerint ezzel egyébként átverte a fővárosiakat, hiszen 2019-ben nem ezt ígérte.

Arra a kérdésre, hogy az egyre növekvő fővárosi problémákra mit lépnek a kormánypártok, a politikus úgy felelt, szembesítik a városvezetést ezekkel folyamatosan, deközben nekik másfeladataik vannak. Dolgoznak a járvány utáni újraépítésen, a gazdaság megerősödésén, aminek meg is lett az eredménye, hiszen jelentős növekedéstért el Magyarország. Ennek a lendületnek ki kell tartania, most például majd ötmillió ember dolgozik, ez is hozzájárulhat a családtámogatások megtartásához, a fiatalok adómentessége bevezetéséhez, sok más az embereket, a családokat támogató programhoz. A kormánypártok ezzel foglalkoznak, nem a kampánnyal, de az is igaz, azt el kell mondják, kiket jelent az ellenzék, ezért is indítják el a Stop Gyurcsány petíciójukat, hogy emlékeztessenek arra, mi is történt 2010 előtt.

Nacsa Lőrinc kiemelte, a magyar gazdaság teljesítményének köszönhetően a magyar helyreállítási alap elindult, már az első pályázati kiírások meg is történtek, mindeközben a kormány lefolytatja a tárgyalásokat az Európai Bizottsággal.