Így lehet élhetőbbé tenni Újpestet

Így lehet élhetőbbé tenni Újpestet

Trippon Norbert, Újpest alpolgármestere, a DK politikusa a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a kerület anyagi helyzetéről, a zöld jövőről, valamint pártja szerepéről.

 

A politikus elmondta, a kerület készül a tanévnyitóra,minden elsős kap az önkormányzattól egy kisebb csomagot, de mellette létrehoztak egy „tanszergyárat”, ahová mindenki elhelyezhette azokat az eszközöket, amikkel segíteni kívánt. Hozzátette, mindezek mellett a kerületnek is vannak gondjai, elsősorban pénzügyiek, hasonlóan több más fővárosi kerülethez, sőt magához Budapesthez.

Ám az is igaz, a nehézségek mellett is vannak komolyabb programok, például a kerület zöldesítése, Újpesten például nagy sikere volt a telepített méhlegelőknek.

Trippon Norbert a pénzügyi nehézségek kapcsolatban elismerte, 2019-ben az előző fideszes városvezetés nem üresen adta át a város kasszáját, am azt is tudni kell, a kötelezettségvállalások összege nagyobb volt, mint amennyi a kasszában maradt tette hozzá. Most erősen kell takarékoskodni, de vannak olyan várospolitikai célok, amiket minden gond ellenére teljesíteni kell.

A politikus beszélt pártjáról, a DK-ról is, amelyet a legeurópaibb pártnak nevezett, amit a választók is elismernek, hiszen a legerősebb ellenzéki pártról van szó. Ez a mosdtani előválasztáson is megmutatkozik – jelenttette ki Trippon Norbert, hiszen a miniszterelnök-jelölt-jelöltjük már több mint 60 ezer ajánlást gyűjtött össze. Közben a képviselő-jelölt-jelöltek is folyamatosan gyűjtik az aláírásokat. A jelöltek között sokkal több nő politizál,mint bármely máspártban.

Az alpolgármester az elkövetkezendő időszak újpesti terveit illetően elmondta, a zöld főtér kialakítása, a közösségi kertprogram folytatása,az elmúlt két évben már elültetett kétezer fa mellé még több ültetése a legfontosabb feladata, mert – mint megjegyezte, így lehet élhetőbbé tenni Újpestet.