Jövőre győzhet a Fidesz, de az ellenék is akár

Jövőre győzhet a Fidesz, de az ellenék is akár

Pulai András, a Publicus intézet vezetője beszélt a jövő évi választások esélyeiről.

 

A kutató szerint roppant egyszerű a képlet az ellenzéki oldalon, van hat párt, amelyik összefogott, vannak páran, akik nem, az összefogásnak van érdemi esélye arra, hogy győzzön 2022-ben, akik nem vesznek részt ebben, azoknak meg nincsen esélyük arra sem, hogy bekerüljenek a Parlamentbe.

Arra a felvetésre, hogy miként fordulhat elő olyan politikusok jelenléte, akik korábban vállalhatatlan kijelentéseket tettek,Pulai András úgy vélekedett, mindenkinek meg kell adni egy második esélyt, valamint az összefogás összes jelöltje aláírt egy etikai nyilatkozatot, ami még egy erkölcsi bizonyítványnál is erősebb. Hozzátette, minden embernek van lehetősége a fejlődésre, a véleményének a megváltoztatására.

A Publicus intézet vezetője szerint például sokan gondolják azt, hogy a kormány által megszavaztatott gyermekvédelmi törvény az, amelyik kirekeszt a társadalomból embereket, csoportokat, elsősorban a melegeket. A kormánypárt folyamatosan azt hangoztatja, a nemi identitás az magánügy, ám azzal, hogy ezzel törvényben, valamint egy népszavazás során is foglalkoznak, már nem nevezhető magánügynek, közüggyé lett emelve. Hozzátette, ha a törvény betűit nézi az ember, akkor annak értelmében egy gyermek nem szerezhet arról tudomást, hogy igenis vannak melegek a társadalomban, akik ugyanolyanok, mint a többiek, akkor nagyon könnyen érhet inzultus egy meleg embert.

A 2022-es választásokról Pulai András azt mondta, van lehetőség arra, hogy a Fidesz nyerjen egy kicsivel, de arra is, hogy az ellenzék győzzön, ezt egyébként az összes kutatóintézet így méri.

Mellékletek terület