Dr. Bajkai István:A a Heti Tv Pirkadat című műsorában

Úgy látszik, ezek a fontos szolgáltatások terhet jelentenek nekik

Dr. Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a Fővárosi Nagycirkusz körüli helyzetről, de szóba kerületek mind Teréz-, mind Erzsébetváros ügyei.

 

A politikus, mint a Magyar Ökölvívó Szövetség elnöke elmondta, az olaszországi U-22-es világbajnokságon két magyar sportoló is döntőbe jutott, így az a természetes, hogy ezekre a mérkőzésekre kiutazik, hogy biztassa a játékosokat, a magyar csapatot. Ami az idei évre halasztott tokiói olimpiát illeti, a magyar ökölvívók egyetlen kvótát szereztek,de azt látni kell, az olimpiai kvalifikáció megszerzése is iszonyatos küzdelmeket hozott. A sportág mai helyzetét tekintve már annak az egy helynek is örülni kell, most mindenki azon dolgozik, hogy innen felfelé vezessen az út.

Bajkai István beszélt arról a helyzetről is, hogy a Városligetből kiköltöző Nagycirkusz tervezett új helyszíne ellen a terézvárosi önkormányzat és a körzet egyéni országgyűlési képviselője is tiltakozik. Mint megjegyezte, a jelenlegi ellenzék minden előremutatót, minden újat szeretne megakadályozni, minden, az ország, a főváros javát szolgáló építkezést. Így voltez, amikor a Városliget ellen is tiltakoztak, ám ma már boldog emberek használják a legnagyobb közparkot. Elsősorban azért akarnak mindent megakadályozni, mert mögöttük semmilyen teljesítmény niuncsen, így őket csupán az irigység vezérli.

Ami a Nagycirkuszt illeti, a politikus megjegyezte, a Nyugati pályaudvar mögötti rozsdaövezetet újítanák meg, ide kerülne a cirkusz is, hozzátéve a kerület országgyűlési képviselője most tiltakozik ez ellen, de amikor a 2010 előtti kormány erre a területre kormányzati központot tervezett, akkor nem hallatta an hangját. Most pedig az ellenzék nem tesz mást, mint rémhírekkel hergeli a lakosságot,pedig aképlet egyszerű. A magyar artistaművészet világhírnévnek örvend, mindezt úgy, hogy nincs megfelelő elhelyezése, azaz ide kerülne egy iskola,de a Cirkuszművészeti központ is, ami egy tudományos műhely is, mellette egy nagy közpark is lesz itt. Ám a kormányzat nem kívánja megváltoztatni szándékait, már azért is, mert itt a legsűrűbben lakott városrész kapna egy több mint kéthektáros színes közparkot.

A képviselőért ékelte a terézvárosi önkormányzat azon döntését is, amely szerint néhány helyre ugyan, de mégis megengedik, hogy az utcákra is kitehessék a teraszokat a vendéglátósok. Bajkai István szerint az úttest a járműveké, ám olybá tűnik, a kerületet irányító ellenzék mégis inkább a káoszt szereti, mert ami most a belvárosban tapasztalható, az maga a káosz.

Erzsébetvárosról is beszélt a politikus, megemlítve, hogy egyre koszosabbak a közutak, a járdák, pedig a kerület előző vezetése több takarítógépet is beszerzett, de ezek valahogy nem láthatóak, hasonlóan a kerületieket segítő elektromos autókat. Ezzel a mostani vezetés megmutatta, teljesen érzéketlenek az emberek problémái iránt. Úgy látszik, ezek a fontos szolgáltatások terhet jelentenek nekik.  De a jelek szerint a kerületi idősek is terhet jelentenek, hiszen a jelenlegi vezetés elsősorban a közösségi oldalakon kommunikál a kerületiekkel, ami szintén problémát jelent.